magdasnews.gr
People & Politics

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βγήκαν πρώτοι στις εσωκομματικές για το ευρωψηφοδέλτιο – Όλα τα ονόματα

Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου, για τις προκριματικές εκλογές για την επιλογή των υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συμμετοχή- διά ζώσης και ηλεκτρονική- στην εκλογική διαδικασία, ξεπέρασε τις προσδοκίες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Δικαίωμα ψήφου είτε δια ζώσης, είτε ψηφιακά είχαν όλα τα κομματικά μέλη, που υπολογίζονται στις 240.000 περίπου, αλλά και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορούσαν να λάβουν μέρος στη χθεσινή διαδικασία ακόμη και με την προσέλευσή τους, στις κατά τόπους κάλπες.

Από πλευράς της, η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για διαδικασία που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς στην ψηφοφορία «υπήρξε μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία», όπως σημειώνουν.

Η ομολογουμένως πρωτόγνωρη διαδικασία, ωστόσο, κυμάνθηκε χαμηλότερα από τα επίπεδα συμμετοχής της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος είχε συγκεντρώσει 74.000 ψήφους σε σύνολο περίπου 200.000 μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ψήφισαν σε όλη τη χώρα πάνω από 63.000 ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι, με ζητούμενο την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία συγκέντρωνε και τις πλέον ηχηρές υποψηφιότητες, στις πρώτες θέσεις φέρονται να κατατάσσονται, κατά πληροφορίες, ο ακαδημαϊκός, Νικόλας Φαραντούρης, ο μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς και η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, ενώ καλή επίδοση φαίνεται να έχουν πετύχει οι Γιώργος Τσίπρας και Δημήτρης Παπανώτας.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, με την πρωτιά φέρονται να φλερτάρουν οι πρώην Υπουργοί, Παναγιώτης Κουρουμπλής στη δυτική Ελλάδα και Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Δυτική Μακεδονία αντίστοιχα, αλλά και ο πρώην Βουλευτής, Μάριος Κάτσης στην Ήπειρο. Στην Στερεά Ελλάδα, υψηλές επιδόσεις φέρονται να έχουν σημειώσει η γιατρός Ελευθερία Γκλέτσου και ο επιχειρηματίας και πρώην παίκτης του «Survivor», Νάσος Παπαργυρόπουλος. Ανάμεσα στις Δώρα Αυγέρη και Δώρα Τσαμπάζη θα κριθούν, όπως φαίνεται, οι πρώτες θέσεις στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ψηλά βρέθηκαν στην προτίμηση των Κρητικών ο Βασίλης Κασσελάκης, η Μαρία Καλουδιώτη και η Μαρία Τζωρακάκη.

Σχετικές αναρτήσεις

Μαλαματίνα: Ο ισχυρός άντρας της εταιρείας ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγός του ευθύνεται για όλα τα δεινά που την βρήκαν

News Room A

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου για Γιώργο Παπανδρέου: “Όταν ένα σαμπουάν δεν σου κάνει καλό για την πιτυρίδα το αλλάζεις. Δεν ξαναβάζεις το ίδιο”

News Room A

Η Περιφέρεια Αττικής έβγαλε το “Πατούλη” από το όνομα της Μαρίνας Σταυράκη – Τι συμβαίνει με τον Γιώργο Πατούλη;

News Room A