magdasnews.gr
News

Τα πρώτα ονόματα στα ευρωψηφοδέλτια που κλείδωσαν

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Οι συζητήσεις για τις ευρωεκλογές έχουν ξεκινήσει στα κομματικά επιτελεία, και οι νέες υποψηφιότητες κλειδώνουν σταδιακά.

Καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση προετοιμάζονται για την αναμέτρηση του Ιουνίου, προσπαθούν να επιτύχουν μια δύσκολη ισορροπία. Από τη μία πλευρά, επιλέγουν πρόσωπα που μπορούν να επικοινωνήσουν με την κομματική βάση, και από την άλλη πλευρά, αναζητούν πρόσωπα που θα υποστηρίξουν τη διεύρυνση.

Ένας από τους βασικούς “πονοκεφάλους” των κομματικών επιτελείων είναι η πιθανότητα υψηλών ποσοστών αποχής, και γι’ αυτό επιχειρούν να ενισχύσουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων.

Στο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του Δημήτρη Τσιόδρα, διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, και της Εύης Χριστοφιλοπούλου. Στα πλαίσια ανοίγματος, συζητούνται επίσης πρόσωπα όπως ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, η Βούλα Πατουλίδου και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, η κατάθεση υποψηφιοτήτων αναμένεται να γίνει μέσω ειδικής πλατφόρμας (isyriza). Στο ψηφοδέλτιο θα είναι πιθανώς οι Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης. Ενισχύονται επίσης οι πιθανότητες υποψηφιότητας για πρόσωπα με τεχνοκρατικό προφίλ, όπως η Διάνα Βουτυράκου από τα think tank.

Το ΠΑΣΟΚ συζητά πιθανές υποψηφιότητες όπως ο Ηλίας Κικίλιας και ο Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ παραμένει ανοιχτή η επιλογή για τον Νίκο Παπανδρέου. Συνομιλίες διεξάγονται επίσης με τον Κώστα Χρυσόγονο και τον Γιάννη Μανιάτη. Επίσης δεδομένη είναι η συμμετοχή του Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου.

Η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές φαίνεται να είναι περίπλοκη, καθώς τα κόμματα προσπαθούν να επιλέξουν υποψηφίους που θα καλύψουν διάφορα προφίλ και θα προσελκύσουν την ψήφο του εκλογικού σώματος.

Σχετικές αναρτήσεις

Σύμφωνα με βασιλικό αναλυτή «όλα δείχνουν ότι η Κέιτ πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

News Room G

Μακελειό με νεκρούς στο Σίδνεϊ: Βίντεο με τον δράστη να σπέρνει τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο – Μαχαίρωσε μέχρι και μωρό

Newsroom

Οι αγρότες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται – Γιατί το «Green Deal» είναι λάθος στόχος;

News Room G