magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Γιατί πρέπει να κάνεις συχνά dry brushing στην επιδερμίδα του σώματος

Μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους περιποίησης της επιδερμίδας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο διεκδικώντας την πρώτη θέση στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς. Ο λόγος για το dry brushing (στεγνό βούρτσισμα) και τα πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία του δέρματος. 

Με την έλευση του χειμώνα και τα πρώτα κρύα, ποιο είναι το πρώτο σύμπτωμα που παρατηρούμε στο δέρμα μας; Μα φυσικά, η ξηροδερμία. Αυτή η αίσθηση “τραβήγματος” στο πρόσωπο και μικρές λευκές (και αντιαισθητικές) “νιφάδες” σε πολλά σημεία του σώματος μας. Και κάπου εδώ, έρχεται να μας συστηθεί το dry brushing, μία μέθοδος που χάνεται στους αιώνες, σχετιζόμενη πλήρως με την γνωστή αγιουρβέδα. Η αγιουρβέδα κατάγεται από την Ινδία, και μάλιστα οι Ινδοί φιλόσοφοι αναφέρουν ότι η Αγιουρβέδα προέρχεται από τον Βράχμα, τον δημιουργό του σύμπαντος. Ο Βράχμα , η άδηλη μορφή λοιπόν του Αγιου Θεού, ο οποίος δημιούργησε και έδωσε μορφή σε όλο τον ορατό κόσμο.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, το “στεγνό βούρτσισμα” (dry brushing), είναι η πλέον απλή, οικονομική και αποτελεσματική μέθοδος για μια επιδερμίδα απαλλαγμένη από νεκρά κύτταρα, απόλυτα λαμπερή και ασύγκριτα απαλή.

Η Κατερίνα Τσίκουλη και η Άννα Μαξούτη από το Κέντρο Αισθητικής Beautycal εξηγούν και συμβουλεύουν:

“Το βούρτσισμα γίνεται με μια από τις ειδικές βούρτσες που κυκλοφορούν στην αγορά, η οποία μπορεί να αποτελείται από συνθετική τρίχα ή φυσική. Εμείς στο  beautical θα προτιμήσουμε τη φυσική για καλύτερα αποτελέσματα. Κι επειδή οι βούρτσες αυτές έχουν σκληρή τρίχα, σε καμία περίπτωση δεν τις χρησιμοποιούμε σε πρόσωπο και λαιμό παρά μόνο στο σώμα.” Το βούρτσισμα  μας εξηγει η Κατερίνα Τσίκουλη ξεκινά από τα κάτω άκρα του σώματος, με αργές, μικρές, κυκλικές κινήσεις (χωρίς να ασκείται πίεση), και σιγά σιγά ανεβαίνουμε μέχρι τα άνω άκρα. Εννοείται ότι η επιδερμίδα θα πρέπει να είναι στεγνή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beautycal (@beautycal_chalandri)

Ως προς τα οφέλη του dry brushing η Άννα Μαξούτη  εξηγεί πως αυτά είναι σημαντικά και πολύτιμα για την υγεία της επιδερμίδας και όχι μόνο. Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων από το σώμα, αίσθηση αναζωογόνησης, αναγέννηση κυττάρων, καλύτερη κυκλοφορία αίματος, λάμψη, απαλότητα, αλλά και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Αρχικά, το βούρτσισμα καλό είναι να γίνεται μία φορά την εβδομάδα, ιδίως όταν η επιδερμίδα είναι ευαίσθητη, κι όταν το δέρμα συνηθίσει τη διαδικασία, μπορούμε να αυξήσουμε σε δύο με τρεις φορές. Μετά το βούρτσισμα και το ντους, το δέρμα έχει προετοιμαστεί ιδανικά για να υποδεχτεί οποιαδήποτε κρέμα ή λάδι χρησιμοποιήσουμε.

Βάλτο στην καθημερινότητα σου και θα δεις μεγάλη διαφορά στο δέρμα σου !

 

ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΞΟΥΤΗ

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς είναι η ζωή για μια μητέρα που «παλεύει» με τη δευτερογενή υπογονιμότητα; Κάπως έτσι!

News Room

Αυτό είναι το πιο σύνηθες λάθος που όλες κάνουμε στη δίαιτα – και είναι σοκαριστικό

News Room

Αναιμία στην εγκυμοσύνη

News Room