magdasnews.gr
News

Δείτε τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για την εισαγωγή της επιστολικής ψήφου.

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε σειρά βελτιωτικών τροποποιήσεων στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την εισαγωγή της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα.

«Ενσωματώνουμε σήμερα αρκετές από τις γόνιμες προτάσεις που προτάσεις ώστε να ψηφίσουμε ένα κείμενο πληρέστερο, ένα κείμενο πιο κοινοβουλευτικής κοινής αποδοχής, που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των πολιτών», είπε η υπουργός Εσωτερικών και ανακοίνωσε ότι:

  • Ρητές αναφορές σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων στα άρθρα 8, 10, 15 και 36, σύμφωνα με επισημάνσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
  • Εξειδίκευση των προδιαγραφών της υποχρεωτικής διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα, καλύπτοντας το 1/6 της οθόνης για προεκλογικά μηνύματα και συνεντεύξεις πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με προτάσεις της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος.
  • Υποχρεωτική διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και υποτιτλισμός για τα προεκλογικά μηνύματα.
  • Εξουσιοδότηση τρίτου προσώπου για την αποστολή του φακέλου επιστροφής μόνο σε περίπτωση αδυναμίας του εκλογέα να τον αποστείλει ο ίδιος.
  • Ρητή πρόβλεψη ότι τα ψηφοδέλτια των μελών των εφορευτικών επιτροπών διαλογής επιστολικής ψήφου είναι όμοια με τα ψηφοδέλτια της επιστολικής ψήφου.
  • Μεγαλύτερη χρονική εγγύτητα μεταξύ της αποστολής των φακέλων και των εκλογών.

Οι τροποποιήσεις αυτές επιχειρούν να βελτιώσουν το νομοσχέδιο και να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών, προσαρμόζοντάς το σε προτάσεις που προέκυψαν από τις τοποθετήσεις των εισηγητών.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινιάζει την Πέμπτη το Ολυμπιακό Χωριό

News Room G

Ο Δράκος του Αγίου Παντελεήμονα σκορπάει τον φόβο και τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας

News Room G

Ποια είναι η μέγιστη ηλικία που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος σήμερα;

News Room G