magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Terror: Το δυνατό δικαστικό θρίλερ με τους θεατές σε ρόλο ενόρκων

Terror

Το έργο Terror είναι ένα δικαστικό δράμα όπου οι θεατές ως ένορκοι καλούνται να κρίνουν, να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον Λαρς Κοχ γι.

Πρόκειται για ένα δυνατό δικαστικό θρίλερ.

Το συγκλονιστικό έργο του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε εβδομήντα και πλέον σκηνές στην Ευρώπη και την Αμερική, παρουσιάζεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, μετάφραση Ευαγγελίας A. Νάνου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Terror: Η υπόθεση

Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά τις οχτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο της Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο προς στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας.

Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας – Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν 70.000 φίλαθλοι.

Η γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και δύο μαχητικά αεροσκάφη απογειώνονται. Παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής περιμένοντας οδηγίες.

Ο νόμος απαγορεύει ρητά στους πιλότους των μαχητικών να καταρρίψουν το πολίτικό αεροσκάφος. Δεν σκοτώνεις αθώους για να προστατέψεις άλλους αθώους.

Παραβαίνοντας τις διαταγές όμως ο σμηναγός Λαρς Κοχ το καταρρίπτει για να προστατέψει τους φιλάθλους του γηπέδου. Επικαλείται την αριθμητική διαφορά.

Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε έναν απλό εκπρόσωπο του γερμανικού κράτους να σκοτώσει τους λίγους για να σωθούν οι πολλοί;

Διαθέτει το δικαστήριο τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να μπορέσει να κρίνει δίκαια τη συνειδητή του απόφαση να αυτενεργήσει κατ’ αυτό τον τρόπο;

Ποιος κώδικας τιμής και ποια αίσθηση δικαιοσύνης τού όπλισε το χέρι;

Ποιος αποφασίζει ότι το λεγόμενο «μη χείρον βέλτιστον» αποτελεί το μέτρο της ηθικής μας;

Τι είναι δίκαιο; Και τι άδικο;

Εθνικός ήρωας ή δολοφονικός αλαζόνας;

Οι αριθμοί, οι συσχετισμοί, οι υπολογισμοί και το ζύγισμα των ανθρώπινων ψυχών αιωρούνται για ώρα πάνω από την αίθουσα του δικαστηρίου κυριεύοντας τις σκέψεις όλων.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώνεται.

Ο λόγος τώρα στους ενόρκους για την τελική ετυμηγορία.

Περισσότερες πληροφορίες για εισιτήρια και ημέρες παραστάσεων ΕΔΩ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Πειραιάς υποδέχεται τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις “Βεάκειο 2022”

News Room A

Πελαγία Καζολέα και Γιώργος Καβακάκης ενώνουν τις “Δυο Καρδιές” τους στο νέο videoclip του μοναδικού Γιώργου Στεφάνου!

News Room M

“Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2022”: Στο Άλσος Περιστερίου με είσοδο ελεύθερη!

News Room A