magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

θεατρική ομάδα +αίσθημα του Στέλιου Καλαθά: Θεατρική Παράσταση στο Θέατρο Κάτω Από τη Γέφυρα

Η Θεατρική ομάδα +αίσθημα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής παρουσιάζει την θεατρική παράσταση « ο Σέντζας και τα Πάθη του Έρωτα », που βασίζεται στην κωμωδία καταστάσεων και χαρακτήρων του Παντελή Χόρν « Σέντζας», σε διασκευή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Στέλιου Καλαθά.

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Ένας πλούσιος τραπεζίτης ονόματι Σέντζας επιστρέφει στον τόπο της καταγωγής του και χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα του και την οικονομική του επιφάνεια, δημιουργεί μια πλαστή εικόνα γύρω από τον εαυτό του, στην προσπάθειά του να κρύψει την σεξουαλική ανικανότητά του.

Στο έργο αυτό ο Παντελής Χόρν αντιπαραβάλλει με απαράμιλλη ευφυία τη σύγκρουση ανάμεσα στο «είναι» και στο « φαίνεσθαι », τόσο του ίδιου του ανθρώπου όσο και της κοινωνίας και των ανθρώπων που κατέχουν θέσεις εξουσίας, καυτηριάζει την υποκρισία αλλά και τη διαφθορά μιας γνώριμης και ‘ευυπόληπτης’ κοινωνίας, την εξαγορά συνειδήσεων και ηθικών αξιών, αλλά και την εκμετάλλευση στο όνομα του θεού Έρωτα ,σκιαγραφώντας με κωμικό τρόπο καταστάσεις αληθινές.

Η διασκευή έγινε με στόχο να φωτίσει τα διαχρονικά μηνύματα του έργου και να θέσει ερωτήματα για το κατά πόσο η ανικανότητα μπορεί να μας θαμπώσει και να την βλέπουμε ως ικανότητα, σε τέτοιο μάλιστα σημείο που και ο ίδιος ο ανίκανος, μέσα από τα δικά μας «χειροκροτήματα» να πιστέψει στο τέλος ότι είναι ικανός.

Η γρήγορη εναλλαγή των σκηνών, ο ευφυής λόγος, οι ανατροπές , οι κωμικές ατάκες, τα κοστούμια εποχής, και η πρωτότυπη μουσική, συνθέτουν μία παράσταση με σύγχρονα μηνύματα που προσφέρει σκέψη και άφθονο γέλιο.

Με αλφαβητική σειρά παίζουν οι:
Λεωνίδας Ασλάνογλου, Έλενα Βογιατζή, Πάνος Γάλλος , Ελένη Γιολδάση, Ανθή Γριβέα, Αδριανή Κορωναίου, Ευαγγελία Μακαντάση, Μιχάλης Μιχαλάκος, Αναστασία Μπαργιαμάκη, Βούλα Μπλάντα, Γιάννης Οιχαλιώτης, Περικλής Παπαδημητρίου, Ευάγγελος Παπαϊωάννου, Αθηνά Πεντζουρίδου, Νίκος Ρόκος, Βίβιαν Στουρνάρα, Όλγα Τσαρσιταλίδη, Γιώργος Φολόκης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή και σκηνοθεσία : Στέλιος Καλαθάς
Σκηνικά -κοστούμια : Μιχάλης Σδούγκος
Πρωτότυπη μουσική : Πάνος Τσαπάρας
Χορογραφίες : Σεργκέι Γκέρμαν
Βοηθός σκηνοθέτη : Αδριανή Κορωναίου
Επιμέλεια μακιγιάζ : Σχολές Άννα Τσόρου
Κομμώσεις : Στέλιος Κούλης
Ειδικές κατασκευές : Γιώργος Φoλόκης
Οργάνωση παραγωγής : Έλενα Βογιατζή
Χορηγοί : Aslanoglou carpets _ Capsis Hotel
Φωτογραφίες -βίντεο : Βαγιανός Καλαθάς

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ
Γιαννοπούλου 1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ώρα έναρξης : 21: 00
Τιμή εισιτηρίου : 8 ευρώ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6977082020

Σχετικές αναρτήσεις

Οι «Droulias Brothers» καινοτομούν με ένα παραδοσιακό κρητικό τραγούδι σε deephouse ρυθμό (video)

News Room A

Netflix: Αυτές οι σειρές βρίσκονται “ψηλά” στη λίστα των χρηστών στην Ελλάδα

News Room A

Ο Σπύρος Γραμμένος στον Σταυρό του Νότου – Valentine’s Day 14 του Φλεβάρη

News Room A