magdasnews.gr
News

Θετικές οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό και το 2024 -Σε έκθεση στο Λονδίνο ο ΕΟΤ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στην Έκθεση Τουρισμού “Destinations: The Holiday and Travel Show 2024” του Λονδίνου ολοκληρώθηκε με αισιόδοξα μηνύματα για την Ελλάδα.

Παρά την ελαφρά μείωση των κρατήσεων τον Ιανουάριο, που ήταν αναμενόμενη μετά τις γιορτές, η αντίδραση της βρετανικής αγοράς στον τουρισμό της χώρας μας παρέμεινε θετική.

Η έκθεση διοργανώνεται από τις εφημερίδες The Times και The Sunday Times και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση κοινού της βρετανικής τουριστικής αγοράς. Το φετινό γεγονός, που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου, συγκέντρωσε περισσότερους από 600 εκθέτες και πάνω από 50.000 επισκέπτες.

Η Υπηρεσία ΕΟΤ συμμετείχε στο πλαίσιο συνδιαφήμισης με τον ταξιδιωτικό πάροχο Sunvil, προσφέροντας πακέτα για 59 ελληνικούς προορισμούς. Επίσης, συμμετείχε στον διαγωνισμό του ταξιδιωτικού πράκτορα Explore, ο οποίος εστίαζε στον περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο γνωστός Ελληνοβρετανός ραδιοφωνικός παραγωγός, Alexis Conran, προώθησε την Ελλάδα στην εκπομπή του από τον εκθεσιακό χώρο, ενώ παρουσιάστηκε και το νέο βιβλίο της Victoria Hislop με έντονες αναφορές στη χώρα μας.

Το κοινό της έκθεσης, με ηλικία 55-64 ετών και με ατομική δαπάνη για ταξίδια 7.802 λίρες ενδιαφέρθηκε κυρίως για κρατήσεις, προσφορές last minute και έμπνευση για τις διακοπές του 2024, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για διακοπές εκτός καλοκαιρινής περιόδου και υπαίθριες δραστηριότητες. Οι ειδικές προσφορές των ταξιδιωτικών πρακτόρων ήταν επίσης αποφασιστικός παράγοντας για τις κρατήσεις.

Η επόμενη έκθεση “Destinations: The Holiday and Travel Show” θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιανουαρίου ως τις 2 Φεβρουαρίου 2025.

Σχετικές αναρτήσεις

Έρευνα Eurostat: Με ρυθμούς χελώνας το Internet των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

News Room G

Ελληνική φρεγάτα στον Βόσπορο… ερέθισε τους Τούρκους!

Newsroom

Εικόνες σοκ από την καραμπόλα 9 οχημάτων στη Λεωφόρο Αλίμου: Εκσφενδονίστηκε σκυλάκι μέσα από ΙΧ!

Newsroom