magdasnews.gr
People & Politics

Θλίψη και οδύνη για την απώλεια του καθηγητή του ΑΠΘ Ιωάννη Kαζάζη που βρέθηκε απαγχωνισμένος

Θλίψη και οδύνη για την απώλεια του καθηγητή του ΑΠΘ Ιωάννη Kαζάζη που Βρέθηκε απαγχωνισμένος

Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη ο θάνατος του προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ Ιωάννη Καζάζη.

Η Αστυνομία αποδίδει την αιτία θανάτου του σε απαγχονισμό και σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με το iefimerida.gr, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, εντοπίστηκε νεκρός σε γραφείο του κτιρίου της αντιδημαρχίας Παιδείας, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Θλίψη και οδύνη για την απώλεια εξέφρασαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο πρύτανης του Αριστοτελείου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

«Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για το θάνατο του Ι. Καζάζη, Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με εξαίρετες σπουδές και πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, αφήνει σημαντική παρακαταθήκη στη σύγχρονη γλωσσική διδασκαλία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του», ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κυρία Κεραμέως.

Για την «τεράστια παρακαταθήκη του Ιωάννη Καζάζη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την ανεκτίμητη συμβολή του στην ενίσχυση των ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό έκανε λόγο ο κ. Παπαϊωάννου», εκφράζοντας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στέλνει εξώδικο στην εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη, Documento

News Room A

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ μετά το θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου: Το rolex με τα διαμάντια και… η τζάγκουαρ

News Room A

Ριχάρδος στο T-live μετά την απαλλαγή του: “Βρέθηκα από το roof garden ενός φοβερού εστιατορίου της Ελλάδας στη φυλακή»

News Room M