magdasnews.gr
News

Θρήνος στην Κρήτη για τον 33χρονο Μανώλη: Πώς συνέβη η τραγωδία με τη φωτοβολίδα – Ετοιμαζόταν να παντρευτεί, απαρηγόρητοι οι γονείς του

Κρήτη

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 33χρονος Μανώλης στην Κρήτη, το βράδυ της Κυριακής (17/3).

Ο 33χρονος μαζί με δυο ακόμη φίλους του πυροδοτούσαν ναυτικές φωτοβολίδες σήμανσης καπνού, σε κεντρικό σημείο της περιοχής του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, όταν μία εξ αυτών έσκασε προτού ο άτυχος νέος προλάβει να την πετάξει, προκαλώντας του εκτεταμένα τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Ετοιμαζόταν να παντρευτεί

Ο 33χρονος ήταν η χαρά της ζωής και το χαμόγελό του έσβησε για πάντα, όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνώριζαν ενώ απαρηγόρητοι είναι οι γονείς του.

Όπως ανέφερε ο οικογενειακός φίλος του δούλευε νυχθημερόν για να παντρευτεί την αγαπημένη του: «Όχι μόνο δεν είχε ενοχλήσει κανέναν, ήταν ένας άνθρωπος που πραγματικά δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχτιζε το όνειρο του. Η κοπέλα του με την οποία ήταν 11 χρόνια μαζί, είχε μετακομίσει από την Πάτρα στον Άγιο Νικόλαο, καταλαβαίνετε το δράμα».

Η περιγραφή-σοκ μάρτυρα

Ο 33χρονος κρατούσε τη φωτοβολίδα ακριβώς μπροστά από την κοιλιά του και στην προσπάθειά του να την πυροδοτήσει, εκείνη έσκασε και του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο συκώτι.

«Μετά την καρναβαλική παρέλαση, διασκεδάζαμε στα μαγαζιά εστίασης και κάποια στιγμή ακούσαμε έντονο κρότο», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Λασιθίου και αυτόπτης μάρτυρας, Μιχάλης Πλακογιαννάκης.

«Μετά από ένα λεπτό, μας ενημέρωσαν ότι κάποιος τραυματίστηκε. Λόγω της ιδιότητάς μου πήγα να δω αν χρειάζεται βοήθεια. Ήταν μια γιατρός εκεί, έδινε ήδη τις πρώτες βοήθειες. Είχε τις αισθήσεις του το παιδί όταν πήγα. (…) Μέχρι που έφυγε από εμάς, είχε τις αισθήσεις του. Στα 7 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο, μέσα στο νοσοκομείο προφανώς δεν κατάφεραν οι γιατροί να τον κρατήσουν στη ζωή».

Όπως λέει ο ίδιος: «Είχε σκάσει η φωτοβολίδα στην κοιλιά του, ήταν ανοιχτή πληγή μεγάλη. Εγώ δεν είδα τίποτα, την στιγμή που πήγα είχε σβήσει η φωτοβολίδα».

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώνει: «Είναι τραγικό εορταστικές ημέρες να τις αμαυρώνουν τέτοια πράγματα. Είναι τραγικό για ποιον λόγο χάνονται ζωές. Αυτές οι φωτοβολίδες είναι πολύ επικίνδυνες. Είχαμε το περιστατικό με τον αστυνομικό (σ.σ. στου Ρέντη)».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «Κάποιες από αυτές που είχαν, ήταν ληγμένες. Δεν είναι αστείο αυτό. Χρειάζεται ειδική άδεια για να κάνεις χρήση για οποιονδήποτε λόγο, τέτοιων φωτοβολίδων. Τις πουλάνε παντού, το ζήτημα είναι πως την χρησιμοποιείς».

Πώς συνέβη η τραγωδία στην Κρήτη

Τρεις φίλοι, ανάμεσά τους και ο 33χρονος που έχασε την ζωή του, βρίσκονταν το βράδυ της Κυριακής, στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη συμμετέχοντας στις αποκριάτικες εορταστικές εκδηλώσεις.

Εκεί άναψαν περίπου 20 ναυτικές φωτοβολίδες. Μία από τις φωτοβολίδες που είχε ανάψει ο νέος άνδρας εξερράγη τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της περιοχής με ακατάσχετη αιμορραγία.

Εκεί, οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ο 33χρονος λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, λόγω των εκτεταμένων τραυμάτων.

Οι αστυνομικές αρχές αμέσως συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον 33χρονο, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αριθμός από τις φωτοβολίδες που είχαν ήδη πυροδοτηθεί και καεί.

Τραγική ειρωνεία, αποτελεί το γεγονός ότι ο 33χρονος Μανώλης, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε τραυματιστεί στα άνω άκρα με τον ίδιο τρόπο και στο παρελθόν. Τότε όμως στάθηκε τυχερός και δεν κινδύνεψε η ζωή του.

Οι δύο άνδρες, φίλοι του άτυχου 33χρονου, συνελήφθησαν και ένας εκ των δύο παρέδωσε στις αρχές τόσο την φωτοβολίδα που εξερράγη πάνω στον φίλο του, όσο και την υπόλοιπη παρτίδα που φέρεται να είχε προμηθευτεί, οι οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε φωτοβολίδες που είχαν λήξει.

Πλέον οι αστυνομικοί, πέραν του σεναρίου του κακού χειρισμού, εξετάζουν και το ενδεχόμενο η φωτοβολίδα που εξερράγη να ήταν επίσης ληγμένη. Ήδη την προανάκριση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Σχετικές αναρτήσεις

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία

News Room G

ΠΑΣΟΚ: 7+1 σημεία διαφωνίας με το νομοσχέδιο Πιερρακάκη

News Room G

Εφιάλτης για 15χρονο σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα: Τον κακοποίησαν σεξουαλικά οι συμμαθητές του!

Newsroom