magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Τι να κάνετε αν σας πονάει ο λαιμός από το air-condition

Τι να κάνετε αν σας πονάει ο λαιμός από το air-condition

Δυστυχώς, αν και το air-condition προσφέρει πολλά οφέλη, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική χρήση ενός κλιματιστικού μηχανήματος μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα . Ένα από αυτά, είναι ο ερεθισμένος λαιμός, που πολλές φορές περιγράφεται σαν να έχουμε καταπιεί αγκάθια.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, η κύρια εξήγηση που ένα κλιματιστικό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμένο και με πόνο λαιμό, είναι ότι τα κλιματιστικά ξηραίνουν τον προστατευτικό στρώμα βλέννης του λαιμού και τον αφήνουν ακάλυπτο στις “επιδρομές” των μικροβίων.

Η διατήρηση της ενυδάτωσης του σώματος και του λαιμού είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να θεραπεύσετε τον πονόλαιμο, που έχει προκληθεί από τον κλιματισμό.

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα κοντά σας ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι νερό και πίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορείτε επίσης να πίνετε φρεσκοστυμμένους χυμούς και ροφήματα. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να κρατήσετε το λαιμό σας ενυδατωμένο, που μπορεί με τη σειρά του, να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής.
  • Χρησιμοποιείτε υγραντήρα για να διατηρήσετε την υγρασία του χώρου.
  • Να έχετε πάντοτε μαζί σας και να κάνετε λήψη παστίλιων/τροχίσκων για το λαιμό που δεν περιέχουν αντιβιοτικά. Οι παστίλιες χωρίς αντιβιοτικό, αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου, αφού οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι δρουν ταχύτατα και διαρκούν για τουλάχιστον 3-4 ώρες, προστατεύοντάς μας από ενοχλήσεις στο λαιμό, ιδιαίτερα τα καλοκαίρι όπου κάθε στιγμή είναι πολύτιμη.

Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε τις αρνητικές συνέπειες της χρήσης κλιματιστικου, περιλαμβάνουν ελαχιστοποίηση της χρήσης του, τη χρήση πάντα ενός υγραντήρα και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος με ξεκούραση και υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής που θα περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πασατέμπος: Πόσο θρεπτικός είναι και πως επηρεάζει την υγεία

News Room A

Γρίπη και ιλαρά στο επίκεντρο ιατρικών διαλέξεων στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας

News Room

Πολιομυελίτιδα: Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κήρυξε “έκτακτη ανάγκη καταστροφής”

News Room A