magdasnews.gr
News

Οι Χούθι εκτόξευσαν χθες 6 πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Χθες, οι Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, εκτόξευσαν έξι βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας από περιοχές της Υεμένης που ελέγχουν προς την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η CENTCOM, το κέντρο διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Τρεις από αυτούς τους πυραύλους είχαν ως στόχο το MV Star Nasia, ένα ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, ενώ οι υπόλοιποι τρεις εκτοξεύθηκαν πιθανώς εναντίον του MV Morning Tide, ένα φορτηγό πλοίο βρετανικής ιδιοκτησίας. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε κανένα από τα πλοία.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων εδώ και καιρό, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με το Ισραήλ, προκειμένου να υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να προστατεύσουν τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή, οι επιθέσεις με drones και πυραύλους συνεχίζονται.

Σχετικές αναρτήσεις

Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Henry Bruce Greer Clark

News Room G

Ανατροπή:Ο ΑΝΤ1 ανανέωσε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου – Ποιες εκπομπές θα κάνει;

News Room G

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής:Παράθυρο ατιμώρητης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30.3.2024 στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους Ποινικούς Κώδικες

News Room G