magdasnews.gr
News

Το απίστευτο «κόλπο» με το αλουμινόχαρτο: Πώς θρασύτατοι ληστές έστησαν παγίδα σε ηλικιωμένη

«Δεν του άνοιξα, δεν μου χτύπησε κουδούνι, ήρθε ξαφνικά», δηλώνει η Σουλτάνα Αντωνακά, θύμα των ληστών με το… αλουμινόχαρτο.

Η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει πως την λήστεψαν μπροστά στα μάτια της, μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Η 77χρονη βρίσκεται ακόμα σε σοκ, περιγράφοντας στην κάμερα του Live News με ποιο τρόπο δύο άνδρες κατάφεραν να την εξαπατήσουν και να της πάρουν χρήματα και κοσμήματα.

«Ξαφνικά εμφανίζεται ο νεαρός και έρχεται εδώ. Λέω τι θέλετε; Λέει ”ήρθαμε για την αλλαγή παρόχου”».

Η κυρία Σουλτάνα παίρνει το ασανσέρ και ανεβαίνει στο διαμέρισμά της. Βάζοντας τα κλειδιά στην πόρτα, βλέπει τον δράστη δίπλα της.

«Λέω ”τι θέλετε κύριε μου;” λέει ”να μου δείξετε τον ηλεκτρικό σας πίνακα”».

Υποδυόμενος τον τεχνικό μπαίνει μαζί της μέσα στο σπίτι. Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε καταλάβει τι γινόταν και ζητά εξηγήσεις. Κανείς δεν της είχε αναφέρει από την πολυκατοικία ότι πρόκειται να αλλάξουν πάροχο ρεύματος.

«Μου λέει ”μου δίνετε λίγο αλουμινόχαρτο;”. Κάνω την κίνηση και μου λέει ”κόφτε μου ένα κομμάτι”».

Ο δράστης την βάζει να ανοίξει την κουζίνα και από δίπλα βάζει το αλουμινόχαρτο. Πάνω στο κομμάτι του αλουμινόχαρτου τοποθετεί ένα χαρτονόμισμα των 20€. Τότε της λέει πως υπάρχει πρόβλημα με την τάση του ρεύματος.

«”Για αυτό λοιπόν ό,τι έχετε” μου λέει ”σε χρυσά και χρήματα να τα βάλετε σε ένα αλουμινόχαρτο”. Έβαλα το ρολόι. Μου λέει ”άλλα χρυσά έχετε; Σκουλαρίκια διαμαντένια”».

Της λέει πως μόνο τυλιγμένα μέσα σε αλουμινόχαρτο θα είναι προστατευμένα όσο κάνουν εργασίες για το ρεύμα. Η γυναίκα ακολουθά τις οδηγίες του. Βάζει τα χρυσαφικά της μέσα σε αλουμινόχαρτο μαζί με μερικά χρήματα. Τα κρύβει σε ένα συρτάρι και τότε ένας δεύτερος άνδρας μπαίνει μέσα στο διαμέρισμά της.

«Υπήρχε ακόμα ένας που μπήκε για δύο δευτερόλεπτα και του λέει ”Διονύση εντάξει”. Και έφυγε. Αφήνει την πόρτα μισάνοιχτη και γυρνάει και λέει επιστρέφω σε δύο λεπτά. Περιμένω μισή ώρα».

Οι δύο δράστες αποχωρούν σαν κύριοι. Δεν επιστρέφουν ποτέ ξανά ως τεχνικοί και τότε η 77χρονη ανεβαίνει στον πάνω όροφο να ρωτήσει αν είναι εκεί.

«Του λέω ”Κώστα ήρθαν οι κύριοι που είναι για τον πάροχο;”. ”Όχι” μου λέει ”κανείς δεν ήρθε” και αμέσως παίρνω στροφή ότι έχει γίνει κάτι κακό».

Είχαν φύγει με ό,τι αντικείμενο αξίας είχε μέσα στο σπίτι της. Όταν το κατάλαβε, ήταν ήδη αργά.

«Το ρόλεξ οπωσδήποτε έχει υλική αξία αλλά πάνω από όλα είναι η συναισθηματική γιατί ήταν δώρο της κόρης μου. Δεν μπορώ να κυκλοφορώ και να φοβάμαι τη σκιά μου. Μπορεί να πάθω έμφραγμα στο τέλος από τη στεναχώρια μου».

Η γυναίκα αυτή από εκείνη τη μέρα έχει χάσει τον ύπνο της.

Η Αστυνομία ερευνά τις κάμερες της περιοχής, ωστόσο το σοκ για την 77χρονη είναι κάτι που δύσκολα θα ξεπεράσει.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμπραχίμ Ραϊσί: Ποιος ήταν ο σκληροπυρηνικός «χασάπης της Τεχεράνης» και πρόεδρος του Ιράν

Newsroom

Αποχώρησαν τα τρακτέρ από το Σύνταγμα – Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

News Room G

Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

News Room G