magdasnews.gr
News

Τρόπο να πάρει ο Κασσελάκης, βουλευτική έδρα μετά τη θητεία του, αναζητούν στην Κουμουνδούρου

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Φαίνεται ότι οι στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για να του διασφαλίσουν μια βουλευτική έδρα, παρά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν σκοπεύει να ανοίξει αυτό το θέμα.

Οι φήμες αυτές ενισχύονται από συνομιλητές του Κασσελάκη, ενώ από την πλευρά της Κουμουνδούρου, αν και δεν εκφέρονται ανοιχτά για το θέμα, δεν το αρνούνται και δείχνουν να είναι ανοιχτοί στην ιδέα. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ψάχνουν για την κατάλληλη λύση προκειμένου ο Κασσελάκης να αναλάβει τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία κατέχεται προς το παρόν από τον Σωκράτη Φάμελλο.

Μόλις ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη Βουλή, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει πρώτα να παραιτηθεί ένας από τους βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθως, οι υπόλοιποι επιλαχόντες θα πρέπει επίσης να παραιτηθούν, δημιουργώντας τη θέση για τον Κασσελάκη.

Εάν ο Όθωνας Ηλιόπουλος, για παράδειγμα, εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί – κάτι που φάνηκε πιθανό από τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με τον χρόνο λόγω πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεών του -, τότε θα χρειαστεί να αποσυρθούν ακόμα πέντε υποψήφιοι βουλευτές.

Αυτοί είναι οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση στη Βουλή, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Σχετικές αναρτήσεις

Κατεπείγουσα έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τα mail σε απόδημους στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

News Room G

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

News Room G

Γ. Γεραπετρίτης: Το ζήτημα Μπελέρη δεν είναι διμερές, είναι ευρωπαϊκό

News Room G