magdasnews.gr
News

Β. Πούτιν: Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου, αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Σήμερα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος πυρηνικού πολέμου, εάν αποφασίσουν να στείλουν δικά τους στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Αναφέροντας στο κοινοβούλιο και άλλα μέλη της ελίτ της χώρας, ο 71χρονος Πούτιν επανέλαβε την κατηγορία του ότι η Δύση επιδιώκει να αποδυναμώσει τη Ρωσία και υπαινίχθηκε ότι οι ηγέτες της Δύσης δεν αντιλαμβάνονται τον πραγματικό κίνδυνο της ανάμειξής τους σε ό,τι αποκάλεσε “εσωτερικές υποθέσεις” της Ρωσίας.

Αρχίζοντας την προειδοποίησή του με μια ειδική αναφορά στην ιδέα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία από ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, η οποία απορρίφθηκε γρήγορα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Βρετανία και άλλες, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία διαθέτει όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Δύση.

“Όλο αυτό πραγματικά απειλεί με σύγκρουση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό;” είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να επανεκλεγεί για νέα εξαετή θητεία στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, περηφάνευσε για τον ευρύ εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας, του μεγαλύτερου στον κόσμο.

Η κρίση στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση μετά το Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962, και ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους μιας άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Ο Πούτιν, εμφανώς οργισμένος, έκανε έκκληση στους πολιτικούς της Δύσης να θυμηθούν τις τύχες του Αδόλφου Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας και του Ναπολέοντα Βοναπάρτη της Γαλλίας, οι οποίοι απέτυχαν στις εισβολές τους στη Ρωσία στο παρελθόν.

“Αλλά τώρα οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο τραγικές”, πρόσθεσε. “Νομίζουν ότι (ο πόλεμος) είναι παιχνίδια”, τόνισε.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμβαθύνεται η στρατηγική σχέση Ελλάδας και Αιγύπτου – Μητσοτάκης και Αλ Σίσι συμφώνησαν στη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας

News Room G

Τέσσερις ερωτήσεις-απαντήσεις για τη χρηματοδότηση μέσω voucher της αγοράς και διασύνδεσης POS

News Room G

Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ: Στο προσκήνιο το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

News Room G