magdasnews.gr
News

Εμβαθύνεται η στρατηγική σχέση Ελλάδας και Αιγύπτου – Μητσοτάκης και Αλ Σίσι συμφώνησαν στη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah al Sisi επισημαίνει την αναβάθμιση των σχέσεων ΕΕ-Αιγύπτου σε Συνολική και Στρατηγική συνεργασία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβουλία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη συνεργασίας της Αιγύπτου στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, με στόχο να αποτραπεί η δημιουργία ενός νέου μεταναστευτικού διαδρόμου από τη Λιβύη προς την Κρήτη.

Επιπλέον, εκφράστηκε ικανοποίηση για το επίπεδο των διμερών σχέσεων και για την ενεργειακή συνεργασία, εστιάζοντας στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY Interconnector.

Επιβεβαιώθηκε η απόφαση των δύο ηγετών να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν την στρατηγική σχέση των δύο χωρών με τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Αιγύπτου, με την πρώτη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Τέλος, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα. Επισημαίνουν ότι η όαση της Σίβα έχει ξεχωριστή σημασία για τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας Αιγύπτου, καθώς εκεί βρίσκεται το μαντείο του Αμον Ρα το οποίο επισκέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο πρόεδρος της Π.E.P.I.E.U-PUPYC, Cpt. Γιώργος Βάλλης σε συνέντευξη του στην εκπομπή ‘’ΑΛΗΘΕΙΕΣ με την Ζίνα’’

News Room G

Ηρεμία πριν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ

News Room G

Από τις πρώτες μέρες του Μαρτίου θα είναι ορατές στους καταναλωτές οι μειώσεις τιμών στα είδη σούπερ μάρκετ

News Room G