magdasnews.gr
News

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Καλλιακμάνης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Γιώργος Καλλιακμάνης ακούγεται ως μία από τις πιθανές υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητά του θεωρείται “κλειδωμένη” για τις εκλογές του Ιουνίου, έπειτα από συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο Καλλιακμάνης είναι Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), διαθέτοντας εκτενή πείρα ως αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Γραφείου Εξέτασης Ταξιδιωτικών Εγγράφων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, με εξειδίκευση στην ανάλυση της γνησιότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων. Έχει εξουδετερώσει εκατοντάδες κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης και εμπορίας ανθρώπων.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με την ανίχνευση ταξιδιωτικών εγγράφων, την ασφάλεια αεροδρομίων και την ασφάλεια πτήσεων. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την αντιμετώπιση αεροπειρατειών από Αμερικανούς, Αυστραλούς και Καναδούς αξιωματικούς.

Έχει συμβάλει αποτελεσματικά στον αγώνα εναντίον της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων, αποκαλύπτοντας διεθνή κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης από την Αλβανία προς τον Καναδά, οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης αλλοδαπών υπηκόων Σομαλίας μέσω της χώρας και κυκλώματα εμπορίας ανηλίκων υπηκόων Κίνας με σκοπό το εμπόριο οργάνων, παιδικής πορνογραφίας και εμπορίας ζώων προς την Γερμανία.

Το 2017 μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά, συνέβαλε αποτελεσματικά με προτάσεις και παρεμβάσεις στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών.

Το 2018 προέτρεψε και επέτυχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Νοτιοανατολικής Αττικής, της οποίας εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να Πρόεδρος, να προβάλλει τον πολιτισμό εκδίδοντας Ημερολόγιο, με  παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας.

Το 2003 βραβεύτηκε για την αποτελεσματικότητα του στην πάταξη της εμπορίας ανθρώπων και για την συμβολή του στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης από τον Αμερικανό
πρέσβη στην Αθήνα, τον ΤΗΟΜΑΣ MILLER.

Έχει βραβευτεί δύο φορές από την UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό και στην Ελληνική κοινωνία, καθώς και από την Ένωση Γυναικών Πάτρας, για την συμβολή του στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Έχει συμβάλει τα μέγιστα για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, της βίας κατά των παιδιών, καθώς και για την ανήλικη παραβατικότητα, μέσα από ομιλίες σε σχολεία της Ελλάδας, αλλά και την συμμετοχή του σε ημερίδες φορέων και δήμων που τον έχουν προσκαλέσει.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης είναι γνωστός και για τις παρεμβάσεις του ως προσκεκλημένος σε ΜΜΕ όχι μόνο για θέματα που άπτονται αστυνομικού ενδιαφέροντος, αλλά εξίσου και για θέματα ευρύτερου κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Σχετικές αναρτήσεις

Η πριγκίπισσα Κέιτ ζήτησε συγνώμη για τη “σύγχυση” που προκαλεσε μια “πειραγμένη” φωτογραφία

News Room G

Χώρισαν οι δρόμοι μεταξύ Κάρλος Καρβαλιάλ και Ολυμπιακού

News Room G

Η Ουκρανία ανακοίνωσε οτι κατέρριψε οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας

News Room G