magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Απαιτητικές συμπεριφορές που μας κάνουν καλό

Από την Μαρίνα Σίσκου
Προτού βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα κρίνοντας από τον τίτλο του άρθρου, ας…
αναλύσουμε το περιεχόμενο του χαρακτηρισμού «απαιτητικός».

Ο απαιτητικός λοιπόν τρόπος συμπεριφοράς δεν σημαίνει το να υιοθετεί κανείς ελιτίστικη στάση ζωής, ούτε να διατηρεί μη ρεαλιστικές αξιώσεις από τη ζωή και τους συνανθρώπους του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτητικός είναι ο άνθρωπος που κάνει προτεραιότητα την εκπλήρωση των αναγκών του. Δεδομένης της δυστοκίας στην υλοποίηση των σχεδίων του καθενός, η απαιτητικότητα είναι μάλλον πράξη αυτοεκτίμησης και φροντίδας του εαυτού, παρά υποχονδρία ή ιδιορρυθμία.

Ας το συλλογιστούμε και ως εξής: ποιά είναι η αντίθετη λέξη του απαιτητικού; Βολικός, καλόβολος. Χαρακτηρισμοί που θα άρμοζαν στη θετική περιγραφή άψυχων όντων. Όσον αφορά όμως έναν μοναδικό άνθρωπο, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ίσως να είναι θλιβερό το ότι αρκετοί άνθρωποι εξοργίζονται από τις υψηλές προσδοκίες των απαιτητικών χαρακτήρων.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές οι λεγόμενοι απαιτητικοί είναι οι άνθρωποι που αρθρώνουν εκείνο που κρυφά επιθυμούν και οι υπόλοιποι, αλλά ποτέ δε ζητούν, και φυσικά αντίστοιχα ποτέ δεν αποκτούν. Ακόμη για θέματα τόσο απλά, όπως η απαίτηση ο χυμός που θα παραγγείλει κάποιος να είναι πράγματι φρέσκος, όπως ζητήθηκε.

Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να συμβιβάζονταν λιγότερο. Οι απαιτητικοί άνθρωποι στην κοινωνία μας δεν καταφέρνουν μόνο να υλοποιήσουν τις περισσότερες επιθυμίες τους. Είναι επίσης εκείνοι που εμπνέουν και  άλλους να επιδιώξουν την εκπλήρωση των προσωπικών τους επιθυμιών.

Ακολουθούν λοιπόν, ορισμένες περιπτώσεις που χαρακτηρίζουν την απαιτητική συμπεριφορά:

Ειλικρίνεια σε σχέση με τις ατομικές επιθυμίες
Ας φανταστούμε παραδείγματος χάριν, την περίπτωση μίας γυναίκας η οποία διατηρεί δεσμό με έναν άντρα. Από τους δύο, εκείνη λαχταρά να αποκτήσει ένα παιδί, τη στιγμή που ο σύντροφός της είναι ξεκάθαρα αρνητικός στο ίδιο ζήτημα. Αντί λοιπόν η γυναίκα να υποχωρεί, περιμένοντας κάποια μαγική αλλαγή, είναι καλύτερο να δηλώσει την επιθυμία της.

Η αδιαπραγμάτευτη ειλικρίνεια που αφορά τις προσωπικές μας επιθυμίες μπορεί να οδηγήσει σε δύο αποτελέσματα: είτε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μας, είτε, ξεκαθαρίζοντας τα συναισθήματά μας να απεμπλακούμε άμεσα από κάποια δυσάρεστη κατάσταση. Ακόμη και όταν οι επιθυμίες των ανθρώπων συγκρούονται, η ειλικρίνεια είναι πάντοτε η καλύτερη λύση.

Απόρριψη σχεδίων
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν δε μπορείτε να κάνετε κάτι.

Όταν κάποιος σας ζητά να παρευρεθείτε κάπου, ενώ είστε αναποφάσιστος, τότε είναι πολύ πιθανόν να αρχίσουν να σας ασκούν κάποιας μορφής πίεση.

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι, που μη θέλοντας να χαλάσουν καρδιές, οδηγούνται σε υποσχέσεις για την τήρηση των οποίων αργότερα δυσκολεύονται ιδιαίτερα ή καταλήγουν να ματαιώσουν.

Είναι λοιπόν προτιμότερο να δηλώνετε την αλήθεια ευθύς εξαρχής.

Κοινωνικοποίηση με βάση το πρόγραμμα
Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μετά τη δουλειά τους απαρέγκλιτα ακολουθούν δραστηριότητες. Είναι ευνοϊκό όλοι οι άνθρωποι να έχουν ένα πρόγραμμα με δραστηριότητες και να το τηρούν. Ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει εξόδους, εκδρομές, εξορμήσεις, συναθροίσεις με φίλους, μαθήματα χορού ή οτιδήποτε αφορά την προσωπική ανάπτυξη τον καθένα, τον ικανοποιεί και τον αναζωογονεί. Οι άνθρωποι που ακολουθούν τις κλίσεις τους, συνήθως διατηρούνται νεότεροι, υγιείς και σε φόρμα. Γιατί να μην κάνει ο καθένας το ίδιο;

Κάντε την περιποίηση προτεραιότητα
Πράγματι, το ραντεβού με την αισθητικό μπορεί να διαρκεί τρεις ώρες. Η τακτική περιποίηση της γυναίκας ωστόσο, μπορεί την ίδια στιγμή να της εξοικονομεί χρόνο από το καθημερινό βάψιμο. Το ίδιο ισχύει και για την τακτική περιποίηση των νυχιών και την αποτρίχωση.

Η κομψή και περιποιημένη εμφάνιση την κάθε στιγμή γλιτώνει χρόνο και  χαρίζει αυτοπεποίθηση. Ορίστε λοιπόν τακτικά ραντεβού για την προσωπική σας περιποίηση.

Επαρκής ύπνος
Ο επαρκής ύπνος είναι αναγκαίος για την υψηλή επίδοση στις απαιτήσεις της ημέρας, αλλά και για τη διατήρηση της καλής διάθεσης. Σκεφθείτε για παράδειγμα την ευερεθιστότητα που αναπτύσσετε όταν δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά ή σωστά. Η κακή διάθεση μπορεί κατά συνέπεια να μας στερήσει στιγμές από ευχάριστες δραστηριότητες μέσα στην ημέρα. Η αίσθηση της ξεκούρασης δεν είναι ευνοϊκή μόνο για εσάς, αλλά και για τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν.

Όταν οι άνθρωποι είναι ειλικρινείς και σαφείς σε σχέση με τις ανάγκες τους, τότε είναι που προκύπτουν με ομαλό τρόπο, οι πιο επιτυχημένες σχέσεις, συνεργασίες, σοφές επιχειρηματικές κινήσεις και όμορφες εμπειρίες ζωής.

Υπό την έννοια αυτή, συνώνυμο του απαιτητικού είναι ο αυθεντικός εαυτός μας. Η απαιτητικότητα είναι αποδοτική, καταλήγοντας να αποφέρει καρπούς από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Η απαιτητικότητα δημιουργεί με πολλούς τρόπους ψυχική ηρεμία. Αυτό συμβαίνει καθώς ένας απαιτητικός άνθρωπος εξαλείφει από τη ζωή του το παράπονο, τη σύγχυση, τις παρεξηγήσεις και την κρυφή ζήλια. Το κουτσομπολιό αυτομάτως ελαττώνεται όταν οι επιθυμίες και οι δυνατότητές μας είναι εξαρχής γνωστές στους συνανθρώπους μας.

Με τον τρόπο αυτό,  ο καθένας γνωρίζει ποιες είναι ο αξιώσεις σας. Αν παράλληλα και εσείς σέβεστε τις αξιώσεις των συνανθρώπων σας, τότε πλέον κανείς δεν θα είναι αναγκασμένος να εμπλέκεται σε δυσάρεστες καταστάσεις.
Πηγή

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

12 εκπληκτικά αγάλματα που εξυμνούν το μεγαλείο της μητρότητας

News Room

Δείτε τις κρεβατοκάμαρες 11 διάσημων και πάρτε ιδέες για τις δικές σας (pics)

News Room

Οι διασημότεροι ολυμπιονίκες της αρχαιότητας και οι εντυπωσιακές τους ιστορίες

News Room