magdasnews.gr
Ζωή

Πώς θα αποφύγεις η νέα σου δουλειά να είναι τοξική – 5 red flags

Αν είσαι σε αναζήτηση εργασίας και θες μια καινούργια δουλειά, οι επιλογές μπορεί να σε κάνουν να παιδευτείς από λίγο έως πολύ. 

Σκέφτεσαι τις ώρες, σκέφτεσαι την απόσταση από το σπίτι μέχρι τον χώρο εργασίας, σκέφτεσαι πόσος είναι ο μισθός, σκέφτεσαι αν υπάρχει αναλογία μισθού με απόσταση και ώρες απασχόλησης.

Και στο τέλος παραλείπουμε να σκεφτούμε και να εξετάσουμε αν το νέο περιβάλλον εργασίας είναι καλό για την ψυχική μας υγεία. Γιατί κι αυτή είναι ζωτικής σημασίας για να αντέξουμε κι όμως την παραγκωνίζουμε.

Η αλήθεια είναι πως όταν πας σε συνέντευξη για μια νέα δουλειά, μπορεί να σου τα παρουσιάζουν όλα ειδυλλιακά και υπέροχα, όμως υπάρχουν μερικά σημάδια, μερικά red flags όπως συνηθίζουμε να τα λέμε σήμερα, που μπορεί να σε προειδοποιήσουν από το να πάρεις μια λάθος απόφαση.

Τα σημάδια είναι:

  • H ασάφεια ως προς τις ευθύνες και τον ρόλο που έχει ο καθένας εκεί μέσα αλλά και το τι θέλουν από εσένα να κάνεις. Αν τυχόν δεν είστε ακόμα σίγουροι πώς θα ήταν ο ρόλος σας και τι θα περίμενε κανείς από εσάς, τότε καλό είναι να το απορρίψετε.
  • Η ελάχιστη αναφορά στο πώς μπορεί να εξελιχθεί μέσα από αυτό που καλείστε να κάνετε και πώς μπορεί να πάει η επαγγελματική σας πορεία ένα βήμα παρακάτω. Εάν δεν εστιάσετε στην ανάπτυξη της σταδιοδρομίας σας τώρα, δεν θα υπάρχει ούτε στο μέλλον.
  • Η διστακτικότητα ή η αποφυγή να απαντούν στις ερωτήσεις που κάνετε. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι σαφείς και ακριβείς.
  • Η χαοτική διαδικασία πρόσληψης που καθυστερεί τα επόμενα βήματα. Εάν οι υποψήφιοι αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ακόμη χειρότερα.
  • Οι συχνές επαναπροσλήψεις για την ίδια θέση. Μπορεί να υπάρχει μια εξήγηση για αυτό, όπως γρήγορη ανάπτυξη του οργανισμού, αλλά πρέπει να το ελέγξει κανείς πολύ αν ισχύει αυτό και τι μπορεί να φταίει.

Από την άλλη, τα σημάδια που μπορεί να σε κάνουν να πεις «ναι» αμέσως, είναι:

  • Oι ξεκάθαρες απαιτήσεις εργασίας, τα καθήκοντα και οι προκλήσεις στη θέση που θα καλύψετε. Καταλαβαίνετε τι θα περιμένουν από εσάς και πώς θα εργάζεστε.
  • Η γρήγορη και επαγγελματική επικοινωνία.
  • Το ότι είναι ανοιχτοί στο να μιλήσουν για την κουλτούρα της εταιρείας. Η κουλτούρα στη δουλειά πρέπει να είναι καλή για τους εργαζόμενους.
  • Η διαφάνεια στις απαντήσεις που δίνουν οι οποίες είναι σαφείς και όχι απλώς διπλωματικές.
  • Η υποστήριξη κατά τη διαδικασία πρόσληψης. Λύνουν οποιαδήποτε απορία υπάρχει και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ό,τι προκύψει.

Σχετικές αναρτήσεις

KATHY HEYNDELS: Fashion gathering στο νέο corner του brand στο attica City Link.

News Room M

6th Athens Investment Forum: Το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης και οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία

News Room G

Θα χάσεις το μέτρημα: Αυτή η πόλη στην Κίνα έχει τα περισσότερα καφέ

Newsroom