magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Ξεκινούν αύριο οι εργασίες του 73ου συνεδρίου χειρουργικής ορθοπαιδικής και τραυματιολογίας

Το εφετινό Συνέδριο έχει επετειακή σημασία καθώς συμπληρώνονται 70 χρόνια επιτυχούς επιστημονικής πορείας της Ορθοπαιδικής Εταιρίας από την ίδρυσή της

Η διαχείριση πολυτραυματία μετά από τρομοκρατική επίθεση, τραύματα από πυροβόλο όπλο και εκρηκτικούς μηχανισμούς καθώς και από τροχαία ατυχήματα, θα βρεθούν στο επίκεντρο του 73ου Συνεδρίου Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα(ξενοδοχείο Χίλτον) από την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.  

Πρόκειται για κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής, οπως επιςημαναν οι ειδικοί της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.), αναφέροντας ενδεικτικά πως το ορθοπαιδικό τραύμα είναι πάνω από 65% στα τροχαία ατυχήματα.

Το εφετινό Συνέδριο έχει επετειακή σημασία καθώς συμπληρώνονται 70 χρόνια επιτυχούς επιστημονικής πορείας της Ορθοπαιδικής Εταιρίας από την ίδρυση της. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. κ. Παντελής Νικολάου θα ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα επιμόρφωσης ορθοπαιδικών ιατρών στο εξωτερικό, που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής, το 2019 θα λειτουργήσει στην Ελλάδα – εφέτος το «σχολείο» λειτουργεί στην Πορτογαλία.
 
Την εξειδικευμένη και σύγχρονη θεματολογία του Συνεδρίου επιμελήθηκε ο  κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, Πρόεδρος Ε.Ε.Χ..Ο.Τ. 2016. Ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Χ.Ο..Τ.,  θα παρουσιάσει την εξέλιξη της αθλητιατρικής και το προφίλ ενός νεαρού αθλητή υψηλού επιπέδου.  
 
Στο Συνέδριο συμμετέχουν και άλλες επιστημονικές Εταιρείες όπως: η Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης, η Ελληνική Αθλητιατρική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, η Ορθοπαιδική Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας-Θράκης και η Ελληνική Εταιρεία Μυοσκελετικής Ακτινολογίας.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ψυχική υγεία: Τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό λαμβάνουν πιο εστιασμένη κοινοτική φροντίδα

News Room A

ΔΜΣ: Παίζει ρόλο ο δείκτης μάζας σώματος στην ενέργειά μας;

News Room A

Συνδυαστικό εμβόλιο κορωνοϊού και γρίπης ετοιμάζει η Moderna (video)

News Room A