magdasnews.gr
News

Χιόνια στην Αττική: Πότε και που θα χιονίσει;

Η κακοκαιρία αναμένεται να επισκεφθεί την Αττική από την Κυριακή, με τον χιονιά να φέρνει χιόνια στα βόρεια του νομού. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο χιονιάς εξπρές αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, φέρνοντας χιόνια από τη θάλασσα και επηρεάζοντας τις περιοχές που βλέπουν Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δημοσιεύει χάρτες στο Facebook, προβλέποντας περιοχές στην Αττική που αναμένεται να χιονίσουν από την Κυριακή. Υπογραμμίζει ότι δεν αναμένεται χιονόστρωση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά πιθανώς χιονόνερο στον νομό, ιδίως τις βραδινές ώρες.

Η κακοκαιρία θα πλήξει κυρίως ανατολικότερες περιοχές, ενώ η δυτική και βόρεια χώρα θα αντιμετωπίσει ξερόκρυο, με την Πίνδο να λειτουργεί ως φράχτης. Αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε υψηλά υψόμετρα, και ο χιονιάς αναμένεται να καταφθάσει από τη θάλασσα, κυρίως μέσω του Αιγαίου.

Η κορύφωση της κακοκαιρίας αναμένεται τη Δευτέρα και Τρίτη, με μείωση της έντασης από την Τετάρτη. Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περιλαμβάνουν τις οροσειρές της Πίνδου και τη Χαλκιδική, με δυνατούς βορειοανατολικούς ανέμους και χιονόνερο.

Στην Αττική, περιορισμένες χιονοπτώσεις είναι πιθανές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα προς τα βόρεια. Ο χιονιάς αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, φέρνοντας έναν χειμωνιάτικο αέρα από τη θάλασσα.

Σχετικές αναρτήσεις

Πού θα είναι υποχρεωτικό το ελληνικό τραγούδι – Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ!

Newsroom

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι μέσω τηλεφώνου

News Room G

Προμελετημένη η δολοφονία της Κυριακής: Ο 39χρονος ήρθε από την Άρτα μόνο για αυτό – «Ο πατέρας της το έμαθε στο Facebook»

Newsroom