magdasnews.gr
News

Ν. Ανδρουλάκης: Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για τη στεγαστική κρίση

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέστησε την προσοχή στη σοβαρή επίδραση της πολιτικής των golden visa στην ελληνική κοινωνία, ιδίως στην απορρύθμιση της αγοράς κατοικίας που δυσχεραίνει την πρόσβαση των φοιτητών σε κατάλληλη στέγη.

Επισημάνθηκε ότι αυτή η πολιτική, η οποία είχε αρχικά ως στόχο να ανακουφίσει την οικονομία κατά την περίοδο της κρίσης, τώρα αντίθετα προκαλεί προβλήματα. Ειδικότερα, πρότεινε την κατάργηση της πολιτικής golden visa ή τουλάχιστον την απαγόρευση της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων που αποκτώνται μέσω αυτής, όπως η πλατφόρμα Airbnb. Συμπλήρωσε ότι η καθαρή λύση θα ήταν είτε η αναστολή είτε η κατάργηση των προγραμμάτων golden visa, ή ακόμη και η ανακατανομή της προσοχής σε επενδύσεις και έρευνα αντί για ακίνητα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος:

-Δεξαμενή κατοικιών με στόχο τις 150.000, με ένα μέρος, το μικρότερο, να είναι δημόσιες που θα ενοικιάζονται μακροχρόνια. Με την συνδρομή και των ακινήτων της Αυτοδιοίκησης.

-Να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες κλειστών κατοικιών να τα ανοίξουν και να τα διαθέσουν για διάστημα τουλάχιστον 10 χρόνων.

-Μέτρα περιορισμού των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, ώστε να μην μετατρέπονται ολόκληρες περιοχές σε κατοικίες airbnb.

«Χρέος μας ως Πολιτεία είναι να κάνουμε το δικαίωμα της στέγασης προσιτό για όλους», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα ιλαρά στην Ελλάδα – Συναγερμός στον ΕΟΔΥ

News Room G

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Η υποδοχή του χρυσού Τεντόγλου στον χάλκινο Καραλή – Δείτε βίντεο

Newsroom

Οι Χούθι εκτόξευσαν χθες 6 πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

News Room G