Όπως αναφέρει το Reuters, η μελέτη PRIME Study της νεοφυούς εταιρείας είναι μια δοκιμή για την ασύρματη διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή για την αξιολόγηση της ασφάλειας του εμφυτεύματος και του χειρουργικού ρομπότ.

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει εκκλήσεις για έλεγχο όσον αφορά στα πρωτόκολλα ασφαλείας της. Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι στην εταιρεία καταβλήθηκε πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) σχετικά με τη διακίνηση επικίνδυνων υλικών.

Η εταιρεία είχε αποτιμηθεί σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Ιούνιο, αλλά τέσσερις νομοθέτες στα τέλη Νοεμβρίου ζήτησαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να διερευνήσει εάν ο Μασκ είχε παραπλανήσει τους επενδυτές σχετικά με την ασφάλεια της τεχνολογίας της, αφού κτηνιατρικά αρχεία έδειξαν ότι τα προβλήματα με τα εμφυτεύματα σε πιθήκους περιλάμβαναν παράλυση, επιληπτικές κρίσεις και οίδημα του εγκεφάλου.

«Κανένας πίθηκος δεν πέθανε ως αποτέλεσμα ενός εμφυτεύματος Neuralink», έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 10 Σεπτεμβρίου, ο Έλον Μασκ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία επέλεξε «τερματικές» μαϊμούδες για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για τις υγιείς.