magdasnews.gr
News

Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα ιλαρά στην Ελλάδα – Συναγερμός στον ΕΟΔΥ

ΕΟΔΥ

Η επανεμφάνιση της ιλαράς στην Ελλάδα προκαλεί έντονη κινητοποίηση στον ΕΟΔΥ, καθώς καταγράφονται τα πρώτα κρούσματα σε ενήλικες.

Οι πληροφορίες καταγράφουν 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ενήλικες και 2 περιστατικά υπό διερεύνηση.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε δύο περιοχές, στην Κρήτη και στη Βόρεια Ελλάδα. Όλοι οι ασθενείς μπήκαν σε καραντίνα, ενώ οι επαφές τους απομονώθηκαν.

Η μεταδοτικότητα της ιλαράς είναι εξαιρετικά υψηλή, με ένα άτομο να μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε 20 άτομα. Ο ΕΟΔΥ αντιμετωπίζει το πρόβλημα με σοβαρότητα και ετοιμάζεται να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εξάπλωσης των κρουσμάτων. Επομένως, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα αποσταλούν σε αυτές τις περιοχές για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Η προσπάθεια περιλαμβάνει επίσης τη χορήγηση εμβολίων κατά της ιλαράς σε ανεμβολίαστα ή μη επαρκώς εμβολιασμένα παιδιά και ενήλικες. Επιπλέον, η αύξηση των εμβολιαστικών ποσοστών ανάμεσα στους υγειονομικούς αποτελεί προτεραιότητα.

Ο ΕΟΔΥ ετοιμάζεται να εκδώσει ανακοινώσεις για την εξέλιξη της κατάστασης και τα ληφθέντα μέτρα για τον περιορισμό της ιλαράς, αναμένοντας τη συνεργασία του κοινού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σχετικές αναρτήσεις

Το απίστευτο «κόλπο» με το αλουμινόχαρτο: Πώς θρασύτατοι ληστές έστησαν παγίδα σε ηλικιωμένη

Newsroom

Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου Μπλίνκεν-Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις.

News Room G

ΣΟΚ στην Γερμανία: Ο Ερνοτγάν ιδρύει κόμμα παρακλάδι με σκοπό την συμμετοχή στις ευρωεκλογές

News Room G