magdasnews.gr
News

Η περίεργη περίπτωση άνδρα που εμβολιάστηκε… 217 φορές για τον κορωνοϊό!

εμβόλιο για κορωνοϊό

Πάνω από 200 φορές εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό ένας άνδρας από τη Γερμανία, παρά το ότι δεν υπήρχε κανένας ιατρικός λόγος.

Είναι μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση άνδρα στη Γερμανία που μάλλον έπαθε… εμμονή με τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Πρόκειται για την περίπτωση ενός 62χρονου από τη Γερμανία, ο οποίος, παρά τις ιατρικές συμβουλές, έχει εμβολιαστεί 217 φορές κατά του Covid, όπως αποκάλυψε το περιοδικό The Lancet Infectious Diseases.

Η κατάσταση της υγείας του άνδρα που εμβολιάστηκε… 217 φορές για τον κορωνοϊό

Τα εμβόλια αγοράστηκαν και έγιναν ιδιωτικά μέσα σε διάστημα 29 μηνών, όπως μεταδίδει σε σχετικό του δημοσίευμα το BBC.

Ο άνδρας δεν φαίνεται να έχει υποστεί καμία ασθένεια, λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ερλάνγκεν-Νυρεμβέργης.

«Μάθαμε για την περίπτωσή του μέσω άρθρων εφημερίδων», είπε ο Δρ Κίλιαν Σόμπερ, από το τμήμα μικροβιολογίας του πανεπιστημίου. «Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε μαζί του και τον προσκαλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Ερλάνγκεν. Ενδιαφερόταν πολύ να το κάνει» είπε.

Ο άνδρας έδωσε φρέσκα δείγματα αίματος και σάλιου, ενώ οι ερευνητές εξέτασαν επίσης ορισμένα κατεψυγμένα δείγματα αίματος του που είχαν αποθηκευτεί τα τελευταία χρόνια.

Τι λένε οι ειδικοί

Ο Δρ Σόμπερ είπε: «Μπορέσαμε να πάρουμε δείγματα αίματος μόνοι μας όταν ο άνδρας έλαβε έναν περαιτέρω εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της μελέτης με δική του επιμονή. «Μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δείγματα για να προσδιορίσουμε ακριβώς πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στον εμβολιασμό».

Αποδεικτικά στοιχεία για 130 από τα τρυπήματα συνέλεξε ο εισαγγελέας της πόλης του Μαγδεμβούργου, ο οποίος άνοιξε έρευνα με τον ισχυρισμό για απάτη, αλλά δεν απαγγέλθηκαν ποινικές διώξεις.

Ο Δρ. Σόμπερ ανησύχησε ότι η υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος με επαναλαμβανόμενες δόσεις μπορεί να είχε κουράσει ορισμένα κύτταρα. Όμως οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία για αυτό στον 62χρονο. Και δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι είχε μολυνθεί ποτέ από τον Covid.

Οι ερευνητές είπαν: «Είναι σημαντικό ότι δεν υποστηρίζουμε τον υπερεμβολιασμό ως στρατηγική για την ενίσχυση της προσαρμοστικής ανοσίας».

Και τα αποτελέσματα των δοκιμών τους στον 62χρονο ήταν ανεπαρκή για να βγάλουν μακροπρόθεσμα συμπεράσματα, πόσο μάλλον συστάσεις για το ευρύ κοινό.

«Η τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι ο εμβολιασμός τριών δόσεων, σε συνδυασμό με τακτικά συμπληρωματικά εμβόλια για ευάλωτες ομάδες, παραμένει η προτιμώμενη προσέγγιση», αναφέρουν στον ιστότοπο του πανεπιστημίου. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι απαιτούνται περισσότερα εμβόλια», υπογραμμίζεται.

Σχετικές αναρτήσεις

Θρίλερ στην Ηλιούπολη με νεκρούς μάνα και γιο: Γυμνός στο κρεβάτι της ο 36χρονος – Το βασικό σενάριο που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Newsroom

Οι έρευνες στο Μεσολόγγι για την δολοφονία του Μπάμπη συνεχίζονται – το κινητό του 31χρονου και το κυνηγετικό όπλο.

News Room G

Μακελειό με νεκρούς στο Σίδνεϊ: Βίντεο με τον δράστη να σπέρνει τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο – Μαχαίρωσε μέχρι και μωρό

Newsroom