magdasnews.gr
Χωρίς κατηγορία

Έρευνα συνδέει την κατάθλιψη με τη θερμοκρασία του σώματος

Η μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τη σχέση μεταξύ της θερμοκρασίας του σώματος και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα άτομα που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη έχουν συχνά υψηλότερη θερμοκρασία σώματος, υποδεικνύοντας πιθανώς ότι η ψυχολογική θεραπεία που περιλαμβάνει τη μείωση της θερμοκρασίας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF) ανέλυσαν δεδομένα από 20.880 άτομα και επιβεβαίωσαν τη σύνδεση μεταξύ κατάθλιψης και υψηλότερης θερμοκρασίας σώματος. Παρόλα αυτά, η μελέτη δεν αποκλείει ότι η κατάθλιψη μπορεί να οδηγεί σε υψηλότερη θερμοκρασία ή αντίστροφα. Ωστόσο, υπογραμμίζει την ύπαρξη μιας σύνδεσης που αξίζει να διερευνηθεί περαιτέρω.

Οι ερευνητές προτείνουν ότι η ψυχολογική θεραπεία μπορεί να επικεντρωθεί στη διατήρηση χαμηλότερης θερμοκρασίας του σώματος ως έναν πιθανό τρόπο αντιμετώπισης της κατάθλιψης. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Scientific Reports” και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν την κατάθλιψη και την ανάπτυξη πιθανών θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Σχετικές αναρτήσεις

Δολοφονία Ναβάλνι: Η Γαλλία απαιτεί τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τον θάνατο του

News Room G

Φτάνουν στην Αθήνα τα πρώτα τρακτέρ

News Room G

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη του για να με δείρει!»

Newsroom