magdasnews.gr
News

Ευθεία απειλή της Ρωσίας στην Γαλλία

ΓΑΛΛΙΑ,ΡΩΣΙΑ

Χθες, ο Γάλλος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σεμπαστιέν Λεκορνύ, αναφέρθηκε σε “επιθετικές προσπάθειες ελέγχου” από τη Ρωσία σε γαλλικές αεροπορικές και θαλάσσιες περιπολίες.

Αυτή η αποκάλυψη αποτελεί μια αλλαγή στην πολιτική διακριτικότητας που διατηρούσε η Γαλλία σχετικά με την κατάσταση με τη Ρωσία. Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η υπόθεση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επιθετικότητας της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι “ένα ρωσικό σύστημα ελέγχου αέρα απείλησε να καταρρίψει γαλλικά αεροσκάφη στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ περιπολούσαν σε μια διεθνώς ελεύθερη ζώνη”.

Αυτό το συμβάν σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και αποτελεί το πρώτο τέτοιο περιστατικό στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Συμπλήρωσε ότι η Ρωσία πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέσεις σε γαλλικές αμυντικές εταιρείες και επιχειρεί να παραπλανήσει σχετικά με την ενέργεια, τα τρόφιμα και γενικά τον κυβερνοχώρο. Ως αποτέλεσμα, ο υπουργός ζήτησε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη Γαλλία, ειδικά στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, επικεντρώνοντας στο δικό του υπουργείο που έχει ήδη πέσει θύμα των ρωσικών επιθέσεων.

Σχετικές αναρτήσεις

Αποζημιώσεις:Αιτήσεις για τις απώλειες σε έγγειο κεφάλαιο, μέχρι την 15η Μαρτίου 2024

News Room G

Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου – Κοκκίνισε ο Μπούρας

News Room G

Πτολεμαΐδα: Λύκος κόβει βόλτες στο κέντρο της πόλης – Πολίτης βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο

News Room G