magdasnews.gr
People & Politics

Φωτογραφίες: Η Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής – Ποιοι άλλοι πήγαν

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής

Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) διοργάνωσε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο ξενοδοχείο Crowne Plaza.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και είχε ως θέμα «Η σύγχρονη Ελληνίδα, μια ένσαρκη διαχρονικά Καρυάτιδα».

Η σύγχρονη Ελληνίδα που παρά το εύρος των σύνθετων κοινωνικών ρόλων που αναλαμβάνει στις επιστήμες και στην οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής οικογένειας, του ελληνικού οίκου, της ελληνικής εστίας.

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής
Κωνσταντίνος Πάντος, Εριέττα Κούρκουλου, Μιχάλης Κουτσιλιέρης ( Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής )

Είναι μάνα, παιδαγωγός, φορέας παραδόσεων, στήριγμα ψυχικό για σύντροφο και παιδιά και φυσικά σταυροφόρος του εθελοντισμού. Το Συνέδριο αυτό, παρακολούθησαν 300 περίπου Επιστήμονες από την Ελλάδα.

Το συνέδριο επικεντρώθηκε στη συνεργασία όλων των συναφών ιατρικών ειδικοτήτων και επιστημών πάνω στις θεραπευτικές εξελίξεις, στις καινοτόμες πρακτικές και στις πολιτιστικές, νομικές, ηθικές και οικονομικές συνιστώσες της Αναπαραγωγής και Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη χώρα μας.

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής
Βίκυ Μπαφατακη, Χρυσούλα Παπαδοπούλου
4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής
Κατερίνα Γιαννέτου, Γεωργία Κόκκαλη

Ο συνδυασμός όλων αυτών οδηγεί στην υλοποίηση με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του στόχου των υπογόνιμων ζευγαριών για τεκνοποίηση αλλά και αποτυπώνει τις κοινωνικές ανάγκες στους θεσμικούς φορείς της πολιτικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπογεννητικότητας.

Μαζί με την αλλαγή του τρόπου ζωής, που αφορά την άσκηση, την υγιεινή διατροφή και την ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων στη σύγχρονη απαιτητική κοινωνία, οι νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα οι καινοτόμες εφαρμογές της έρευνας στο πεδίο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής οριοθετώντας την ως απαραίτητη προϋπόθεση, όσων προσδοκούν και προσβλέπουν στην εμπειρία της γονεϊκότητας.

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής
Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη

Στο συνέδριο βρέθηκαν και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη αλλά και η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση η οποίας βραβεύτηκε για την προσφορά της με το πρόγραμμα ΗΒΗ για την κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με Καρκίνο.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

Σχετικές αναρτήσεις

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου βράβευσε τον Άλμπερτ Μπουρλά για την προσφορά του

News Room A

Στο νοσοκομείο ο Άκης Τσοχατζόπουλος

News Room A

Hγούμενος Εφραίμ: «Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, η εκκλησία δεν απορρίπτει την επιστήμη»

News Room A