magdasnews.gr
News

Η Tesla κερδίζει δισεκατομμύρια όταν οι άλλες εταιρίες δεν πουλάνε πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

TESLA

Η Tesla συνεχίζει να λαμβάνει χρήματα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που χρειάζονται βοήθεια για να συμμορφωθούν με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων, διατηρώντας μια επικερδή δραστηριότητα που η ίδια η εταιρεία πίστευε ότι θα αφανιστεί.

Σύμφωνα με την ετήσια κατάθεση της περασμένης εβδομάδας, το 2023 η Tesla κατέγραψε έσοδα 1,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων από κανονιστικές πιστώσεις. Αυτό αύξησε το συνολικό ποσό που έχει λάβει η εταιρεία από το 2009 σε περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πώληση κανονιστικών πιστώσεων είναι μια σταθερή πηγή εσόδων για την Tesla, καθώς κερδίζει πιστώσεις από την κατασκευή και πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και στη συνέχεια τις πουλάει σε άλλους κατασκευαστές που υπερβαίνουν τα όρια εκπομπών ρύπων.

Η Tesla δεν έχει σημαντικά πρόσθετα έξοδα για την απόκτηση πιστωτικών μονάδων, οπότε οι πωλήσεις αυτές είναι κυρίως κέρδος. Πριν από λίγα χρόνια, οι ανώτεροι στελέχη της εταιρείας προέβλεπαν ότι αυτά τα έσοδα θα μειωνόταν σταδιακά, αλλά η ανάγκη για αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές διατηρεί τη ζήτηση για αυτές τις πιστώσεις.

Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν καθυστερήσει στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στα νέα πρότυπα εκπομπών, η Tesla συνεχίζει να επωφελείται από την κατάσταση, αν και η αντίδραση των ανταγωνιστών είναι αντιφατική.

Σχετικές αναρτήσεις

Τρομερή ατάκα στη Βουλή – «Κουμπάρε δεν ξέρω…»

News Room G

Μπάιντεν και Τραμπ μεταφέρουν τη μονομαχία τους στα σύνορα με το Μεξικό

News Room G

Απίστευτο περιστατικό στα Ιωάννινα: Άρπαξε βρέφος από το Νοσοκομείο – Λέει ότι είναι ο πατέρας του!

Newsroom