magdasnews.gr
News

Κ. Χατζηδάκης: Η υπηρεσία IRIS είναι το πιο ωφέλιμο εργαλείο και για τους πολίτες και για τους επαγγελματίες

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτήρισε την υπηρεσία IRIS ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για πολίτες και επαγγελματίες.

Επισήμανε την αυξανόμενη αξιοποίησή της από το ευρύ κοινό, κυρίως νέους, καθώς παρέχει τη δυνατότητα ανταλλαγής ποσών έως 500 ευρώ μεταξύ πολιτών μέσω κινητού τηλεφώνου, χωρίς τραπεζική προμήθεια. Τονίζοντας τη σημασία της υπηρεσίας, πρότεινε τη σύνδεσή της με επαγγελματικούς λογαριασμούς, επιτρέποντας συναλλαγές μεταξύ πολιτών και επαγγελματιών χωρίς προμήθειες.

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, εξέφρασε ανησυχία για τις ανακοινωθείσες προμήθειες των τραπεζών προς τους επαγγελματίες και τους εμπόρους που χρησιμοποιούν την IRIS. Αναφέροντας παράλληλα δημοσιεύματα για προμελετημένη διαδικασία, υποστήριξε ότι οι τράπεζες επιβάλλουν προμήθειες έως και 1% επί του τζίρου. Κατηγόρησε επίσης το υπουργείο Οικονομικών για απόπειρα αποσπασμάτων εναντίον του.

Αντιδρώντας σε αυτήν την κριτική, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε τη δωρεάν φύση της υπηρεσίας για τους πολίτες και την ελάχιστη προμήθεια για τους επαγγελματίες. Εξέφρασε την έκπληξή του για τις κατηγορίες και ανέφερε ότι η επιβολή της IRIS ως υποχρεωτικής επιλογής εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον, προσφέροντας δωρεάν επιλογές πληρωμών στους πολίτες.

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε πότε γίνεται η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για φέτος

News Room G

Β. Πούτιν: Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου, αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

News Room G

Ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση 100 ημερών για το Euro 2024

News Room G