magdasnews.gr
News

Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας τελέστηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου θησαυροφυλακίου στην Τράπεζα της Ελλάδος

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα το απόγευμα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κεντρικού Θησαυροφυλακίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, στην προσφώνησή του, υπογράμμισε τη σημασία του χρυσού ως περιουσιακού στοιχείου στο ενεργητικό της Τράπεζας. Ανέφερε ότι, αντί για απλό κάλυμμα της κυκλοφορίας τραπεζογραμματίων, ο χρυσός αποτελεί πλέον καταφύγιο αξίας σε περίοδο αβεβαιότητας και κρίσης. Η ζήτηση για χρυσό εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Σήμερα, το 47% του χρυσού της χώρας διατηρείται στην Ελλάδα, με το υπόλοιπο να κατανέμεται μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών (29%), Βρετανίας (20%) και Ελβετίας (4%).

Η Τράπεζα της Ελλάδος εξακολουθεί να διαχειρίζεται τον νομισματικό χρυσό και να ασκεί την παραδοσιακή δραστηριότητα της αγοραπωλησίας χρυσών νομισμάτων, διατηρώντας ταυτόχρονα τη σημαντική της θέση στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε τη σημαντική αποκλιμάκωση του παγκόσμιου πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες και προέβλεψε τη μείωση των βασικών επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών μέσα στο 2024.

Σχετικές αναρτήσεις

Βρέθηκε νεκρός 50χρονος στο Ρέθυμνο

News Room G

Ο Νετανιάχου λέει ότι το Ισραήλ θα επιμείνει με την επίθεση στη Γάζα

News Room G

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Παύλο εαν δεν σου αρέσει φύγε» είπε ο Κασσελάκης στον Πολάκη

News Room G