magdasnews.gr
People & Politics

«Μούδιασαν» στον ΣΥΡΙΖΑ για το… θαύμα στη βάφτιση Κασσελάκη

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εξομολόγηση για το σημείο του σταυρού στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την περιοδεία του στην Αμερική με αποτέλεσμα να έχουν προβληματίσει βαθιά το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος, με το περιστατικό με τον Δημήτρη Παπανώτα να περιγράφεται ως το «κερασάκι στην τούρτα» από στελέχη του κόμματος.

Αρκετή συζήτηση λοιπόν, έχουν προκαλέσει τόσο οι θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, υπέρ της θρησκείας και της εκκλησίας όπως εκφράστηκαν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ όσο και η αναφορά του στο… θαύμα που τελέστηκε κατά την βάπτισή του με τον ίδιο να φέρεται να περιγράφει ότι «με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, δεν αρκέστηκε σε αυτό, αλλά αναφέρθηκε και στην… προφητεία του Άγιου Τσαλίκη, ο οποίος «είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος».

Στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του ανάφερε ότι «η ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι από τα θέματα που μπορούν να μπουν στην κουβέντα», για να προσθέσει στη συνέχεια: «Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα», σειρά πήρε ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, χαρακτήρισε «σοκαριστική» την αναφορά του προέδρου και σημείωσε με νόημα ότι «η εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε».

«Θαύματα η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε με νόημα, μάλιστα, «κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα», ενώ στην ερώτηση γιατί το είπε ο Στέφανος Κασσελάκης αρκέστηκε να απαντήσε «δεν ξέρω γιατί το είπε, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος», για να συμπληρώσει «δεν είναι καλό στοιχείο, αυτή η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική, εμένα μου ήταν σοκαριστικό».

Ο Γιώργος Τσίπρας φρόντισε, παράλληλα, να στείλει το μήνυμα ότι «το κόμμα μέχρι πέρσι μπορεί να είχε πολλά στραβά, η μετάλλαξη είναι κάτι άλλο και δεν την θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η ψυχή μας».

Σε ερώτηση, μάλιστα, σχετικά με το αν αποδέχεται την ιδεολογική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρχικά «ποιος δέχεται να αλλάξει την ψυχή του;» για να προσθέσει ότι «το κόμμα θα παραμείνει κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αν θέλει να πάμε μπροστά και να εκφράσουμε την προοδευτική παράταξη».

Κλείνοντας ο Γιώργος Τσίπρας, ακολουθώνατας τον δρόμο που χάραξε ο Παύλος Πολάκης, τόνισε ότι «η εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε, όχι για να αλλάξουμε την ψυχή μας».

Στην βάφτιση Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε και ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σε ανάρτησή του: «Στέφανε, ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που κουβαλάμε εμείς που ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικές αναρτήσεις

Στο δικαστήριο με τη μητέρα της η “άγνωστη κόρη” του Σταμάτη Σπανουδάκη

News Room A

Ο Αχιλλέας Μπέος βγήκε βόλτα στο Βόλο χωρίς μάσκα

News Room A

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

News Room A