magdasnews.gr
Ζωή

Νικος Συρίγος: Η δήλωση της Βίκυς Φλέσσα αποτελεί τον ορισμό της ντροπής

Νικος Συρίγος: Η δήλωση της Βίκυς Φλέσσα αποτελεί τον ορισμό της ντροπής

Ο Νίκο Συρίγος δημοσιογραφεί στο site newsbomb.gr και με άρθρο του άπαντά στη Βίκυ Φλέσσα που ανέφερε ότι για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ότι «τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί».

Ταυτόχρονα αναφερόμενη και στην τραγωδία που συντελέστηκε στις φονικές πυρκαγιές του 2018 στην Αττική υπογράμμισε ότι «και στο Μάτι τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί».

Αναλυτικά όλο το κείμενο του Νίκου Συρίγου:

Το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει πάντα τον τρόπο να σε κάνει να νιώθεις ένοχος.

Για όλα. Από την πτώχευση της χώρας μέχρι τα Τέμπη. Γιατί διαθέτει πάντα τύπους σαν τον αείμνηστο Πάγκαλο και την ανεκδιήγητη Φλέσσα που φορτώνουν τις ευθύνες για την πτώχευση της χώρας μέχρι το έγκλημα των Τεμπών σε όλους μας. Γιατί;

Γιατί έτσι ξεπλένουν το σύστημα. Και το ξεπλένουν ξεδιάντροπα, μεταφέροντας την ενοχή των πολιτικών στους πολίτες. Και επειδή ο Πάγκαλος δεν είναι πια μαζί μας άρα δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, η δήλωση της Βίκυς Φλέσσα αποτελεί τον ορισμό της ντροπής.

Για τα δολοφονημένα παιδιά των Τεμπών, τους γονείς που παλεύουν μέχρι σήμερα να βρουν το δίκιο τους και όλους τους κανονικούς μιας κοινωνίας που βράζει με την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος.

Όχι λοιπόν κ. Φλέσσα δεν φταίμε όλοι για τα Τέμπη. Όπως δεν φταίγαμε όλοι για το Μάτι. Όπως δεν φταίγαμε όλοι για το γεγονός ότι χρεώσατε εμάς, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας μέχρι το λαιμό. Όπως δεν φταίμε για το γεγονός ότι ακόμη και τώρα, ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα, καλύπτετε τους ενόχους.

Όχι κ. Φλέσσα, αυτές οι ευθύνες ανήκουν σε εσάς και στο σύστημα που υπηρετείτε με συνέπεια και συνέχεια για ίδιον όφελος, αμυνόμενη περί πάρτης κι όχι περί πάτρης.

Όχι κ. Φλέσσα τα χέρια τα δικά μας δεν έχουν βαφτεί με αίμα. Δεν βλέπαμε εμείς τα τρένα να περνούν και να οδηγούνται προς το θάνατο μαζί με τα παιδιά μας. Δεν βάλαμε εμείς βύσματα σε θέσεις κλειδιά. Δεν λέγαμε εμείς ότι είναι ντροπή να τίθεται θέμα ασφάλεια στα τρένα ενώ ξέραμε πως τα βαγόνια ήταν κινούμενα φέρετρα.

Και όχι κ. Φλέσσα ούτε μαζί μπαζώσαμε, ούτε μαζί κοροϊδεύουμε την Μαρία Καρυστιανού, τον Νίκο Πλακιά και τους άλλους χαροκαμένους γονείς. Όλα αυτά τα… προνόμια τα διαθέτετε εσείς κ. Φλέσσα και οι συνάδελφοι σας. Όλοι αυτοί που χειροκροτούσαν με σθένος τους υπεύθυνους αυτής της δολοφονίας. Εμείς κ. Φλέσσα είμαστε απέναντι.

Σε όλα. Παραμένουμε άνθρωποι. Κανονικοί. Όχι τύποις.

Σχετικές αναρτήσεις

Διευθυντής σχολείου στην Ελλάδα… απαγορεύει τα κινητά – Δείτε σε ποια περιοχή

Newsroom

Viral στα social η Τζένιφερ Άνιστον για το βίντεο που είναι χωρίς σουτιέν

Newsroom

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

News Room M