magdasnews.gr
News

Ότι κατέρριψαν δεκάδες εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη λένε Κίεβο και η Μόσχα

Η Ουκρανία και η Ρωσία ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύκτας, καθώς πραγματοποίησαν νυκτερινές επιθέσεις πίσω από τις γραμμές του μετώπου.

Σύμφωνα με την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η Ρωσία εξαπέλυσε 37 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου καμικάζι “Σαχίντ” και τρεις πυραύλους κατά της Ουκρανικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των μαχητικών επιχειρήσεων, 33 από τα “Σαχίντ” καταρρίφθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας. Στην περιοχή του Χαρκόβου, πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός τριών ετών παιδιού, τραυματίστηκαν λόγω των επιθέσεων.

Από την πλευρά της, η Ρωσία αναφέρει ότι αναχαίτισε 16 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με 15 να καταστρέφονται στη νότια περιοχή του Βόλγκογκραντ και ένα στο Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται ευρέως στον πόλεμο αυτό, είτε ως καμικάζι είτε για αναγνώριση και παρακολούθηση των εχθρικών κινήσεων.

Σχετικές αναρτήσεις

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πραγματοποίηση πάνω από 50.000 χειρουργείων

News Room G

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τις αυριανές κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αθήνα

News Room G

Έρευνα Eurostat: Με ρυθμούς χελώνας το Internet των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

News Room G