magdasnews.gr
People & Politics

Πρίγκιπας Φίλιππος: Αναφορά και στην Ελλάδα στο φέρετρό του – Πώς θα γίνει η κηδεία του

Πρίγκιπας Φίλιππος: Αναφορά και στην Ελλάδα στο φέρετρό του - Πώς θα γίνει η κηδεία του

Ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο για τις ελληνικές ρίζες του πρίγκιπα Φίλιππου, είναι μεταξύ των εμβλημάτων που θα σκεπάζουν το φέρετρό του.

Πάνω στο φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου, θα υπάρχει η προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, η οποία ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τη ζωή του, από την ελληνική του κληρονομιά έως τους βρετανικούς τίτλους του.

Όταν ο δούκας αρραβωνιάστηκε με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ το 1946, παραιτήθηκε από τον ελληνικό τίτλο του και έγινε Βρετανός πολίτης, παίρνοντας το αγγλικό όνομα της μητέρας του, Μαουντμπάτεν. Η οικογένεια Μαουντμπάτεν θα εκπροσωπείται στη σημαία, όπως και η Ελλάδα, για την οποία αντιστοιχεί ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο. Θα υπάρχει, επίσης, το κάστρο της πόλης του Εδιμβούργου, δούκας της οποίας έγινε με τον γάμο του με την βασίλισσα.

Δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί:

Το “τελευταίo αντίο” στον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ θα πουν 30 ανθρωποι, ενώ θα απουσιάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, εξηγεί ότι ο επικεφαλής του βρετανικού κράτους επέλεξε να δώσει τη θέση του σε άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας να παρακολουθήσει την τελετή, καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο ορίζει συγκεκριμένο αριθμό παρευρισκομένων.

Σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο λοιπόν, θα τελεστεί η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου στο ιστορικό παρεκκλήσι του κάστρου Γουίνδσορ. Στη συνέχεια, ο πρίγκιππας Φίλιππος θα θαφτεί στους κήπους Frogmore, όπου αναπαύονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ. Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από το BBC.

Σχετικές αναρτήσεις

Σε απόγνωση οι 1047 υπάλληλοι που στήριξαν την χώρα στην διάρκεια του Covid-19. Κανείς δεν απαντά στο τι θα απογίνουν!

News Room G

Τα δύο ονόματα-έκπληξη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάλαβε κανείς στην αρχή

Newsroom

Αυτός είναι ο σκύλος που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός και τριγυρνάει στο Μαξίμου

News Room M