magdasnews.gr
People & Politics

Σάλος με δηλώσεις Παπανώτα για τις γυναίκες

Με καθυστέρηση ενός μήνα ήρθαν στην επιφάνεια μερικές δηλώσεις του υποψηφίου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες.

Οι δηλώσεις του ήρθαν στο προσκήνιο μέσα από βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media και μεταξύ όσων το αναδημοσίευσε, είναι και ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Στις 7 Μαρτίου, ο Δημήτρης Παπανώτας προχώρησε σε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη Νόνη Δούνια αλλά και σε σχόλιο για την ηλικία της Μπέττυς Μαγγίρα.

«Δεν με αφορούν οι απόψεις των άλλων για εμένα. Εγώ είμαι αυτό που βλέπετε και θα είμαι αυτό που βλέπετε και σε όποιον αρέσει» είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας. Αναφορικά με τη Μπέττυ Μαγγίρα, απάντησε: «Όσοι φοβούνται τον αριθμό, έχουν απλά κόμπλεξ».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για τη Νόνη Δούνια. «Καλή επιτυχία στην Ευρωβουλή, να μάθει σε όλους μόντελιγκ εκεί. Τι θα τους μάθει; Οικονομικά; Πρέπει να έχεις μία γνώση για να εκπροσωπήσεις. Και δεν είναι μόνο η κα Δούνια. Ο άλλος είναι αθλητής» σημείωσε ο Δημήτρης Παπανώτας, με τη ρεπόρτερ Βασιλική Μπασιούρη να του απαντά πως υπάρχουν και μορφωμένοι αθλητές και μορφωμένα μοντέλα. «Οι συγκεκριμένοι είναι;» αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Ρωτήστε με για αριστερούς πολιτικούς. Δεν τους ξέρω [τους δεξιούς πολιτικούς, αναφερόμενος στη Νόνη Δούνια], δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις τους, είναι 100% αντίθετες από τις δικές μου, δεν με νοιάζει» είπε επίσης, μεταξύ άλλων.

«Η κυρία Δούνια έχει πάθει αυτό που έχουν πάθει πολλοί τελευταία, το να συγχέουνε τα δικαιώματα των γυναικών σε οτιδήποτε μιλάμε. Αυτό είναι μια υστερία. Κόψτε αυτή την υστερία γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω αν η κυρία Δούνια νιώθει πάρα πολύ ταλαιπωρημένη ως γυναίκα από διάφορα. Δεν το βλέπω κιόλας. Στην καριέρα της μια χαρά, στη Βουλή μια χαρά, δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει, που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη, αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι; Στις δουλειές βλέπω μια χαρά να τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς. Άκουσα πρόσφατα μια άλλη κυρία που είπε ναι οι γυναίκες πληρωνόμαστε λιγότερο. Εσύ βλέπεις στην τηλεόραση να πληρώνονται λιγότερο οι γυναίκες; Περισσότερο μάλλον».

Τι είχε δηλώσει η Νόνη Δούνια και τι είχε απαντήσει μετά την επίθεση

Εκτός εαυτού είχε βγει η Νόνη Δούνια στον αέρα του «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα», στις 2 Μαρτίου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει πρώτα ο Δημήτρης Παπανώτας και μέσα από τις οποίες στοχοποιούσε ηλικιακά τη Μπέττυ Μαγγίρα.

«Τα 50 τα αποφάσισε ο κύριος Παπανώτας; Τι σημαίνουν τα 50; Δεν το κατάλαβα. Λήγουμε στα 50 και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι άλλο ή να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο στη ζωή μας; Να αποκτήσουμε μία άλλη ιδιότητα;», είχε πει αρχικά η Νόνη Δούνια εμφανώς ενοχλημένη.

«Δεν με νοιάζει η ηλικία του. Με νοιάζει το ότι βγαίνει και κρίνει και βάζει ως πρώτη φράση το «στα 50 της θυμήθηκε»… Δικαίωμά της είναι και στα 50 και στα 60 και όποτε θέλει να κάνει ό,τι θέλει», είχε τονίσει εκνευρισμένο το πρώην μοντέλο στον αέρα του MEGA, με τον Κώστα Τσουρό και την Ευρυδίκη Βαλαβάνη να της ζητούν να ηρεμήσει.

«Μα δεν μπορώ, παιδιά! Εκνευρίζομαι δηλαδή! Δεν μπορώ αυτή την κατηγοριοποίηση για τις γυναίκες άνω των 50. Δεν θα το πουν ποτέ αυτό το πράγμα για τους άντρες», είχε υπογραμμίσει η Νόνη Δούνια.

«Εγώ απορώ γιατί τα χάνεις. Τα έχουμε συνηθίσει τέτοιου είδους απαξιωτικά σχόλια από τον Δημήτρη Παπανώτα», είχε παρατηρήσει η Ευρυδίκη Βαλαβάνη από την πλευρά της.

«Η Μπέττυ Μαγγίρα δεν θυμήθηκε τώρα να γίνει παρουσιάστρια. Κι εγώ είχα μπερδευτεί κάποια στιγμή για εκείνη. Μετά έψαξα και έμαθα ότι είναι πάρα πολλά χρόνια παρουσιάστρια εκτός από showwoman», είχε σχολιάσει ο Κώστας Τσουρός, με τη Νόνη Δούνια να καταλήγει: «Πάντως να ξέρουμε, να ρωτάμε τον Παπανώτα σε ποια ηλικία λήγουμε».

Και μετά την επίθεση που δέχθηκε η Νόνη Δούνια από τον Δημήτρη Παπανώτα, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε δηλώσεις στις 9 Μαρτίου στην κάμερα του «Χαμογέλα και Πάλι!» απαντώντας στα όσα είχε πει ο Δημήτρης Παπανώτας για εκείνη.

«Δυστυχώς το 2024, οι γυναίκες καλούμαστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα. Πρέπει να σταματήσουν αυτά τα στερεότυπα όσον αφορά στις γυναίκες. Μιλάμε για ισότητα φύλων αλλά έχουμε δρόμο να διανύσουμε» είχε αναφέρει αρχικά η Νόνη Δούνια.

«Δεν απαντώ. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια και να ανοίξω διάλογο. Μπορεί να κάνει ό,τι δηλώσεις θέλει, όπως και εμείς οι γυναίκες μπορούμε να έχουμε άποψη και να την εκφράζουμε όποτε θέλουμε. Θέλω να σεβαστείτε το γεγονός πως δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε ό,τι είπε ο Δημήτρης Παπανώτας για την Ευρωβουλή και το μόντελινγκ. Ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα και όλες οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη» είχε προσθέσει.

Η αντίδραση Κουντουρά στις δηλώσεις Παπανώτα

Λίγες ημέρες μετά, είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής Breakfast@Star η Έλενα Κουντουρά.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μοντέλο είχε ανοίξει τα χαρτιά της στη Μαίρη Αργυριάδου και μεταξύ άλλων είχε αναφερθεί στη θητεία της στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον σεξισμό που δέχθηκε ως γυναίκα πολιτικός, ενώ δεν είχε αφήσει ασχολίαστες και τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα προς τη Νόνη Δούνια.

«Είμαι στην ελληνική Βουλή από το 2004 και από το 2019 στην Ευρωβουλή. Ήμουν πολύ τυχερή, γιατί όταν πήγα στην Ευρωβουλή, είχα ήδη μία πολύ μεγάλη αναγνώριση ως πολύ πετυχημένη Υπουργός Πολιτισμού. Είμαι πάρα πολύ του καθήκοντος, μέσα από τον αθλητισμό πήρα όλα τα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή μου. Η καριέρα στο μόντελινγκ προέκυψε εντελώς τυχαία. Με είχε πάει ο Γιάννης Σαββιδάκης να κάνω δοκιμαστικό για κάποια διαφημιστικά στην τηλεόραση και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Για να είσαι κορυφαία για 12 ολόκληρα χρόνια στον χώρο της παγκόσμιας μόδας, πρέπει να είσαι επαγγελματίας. Μετά πέρασα στα περιοδικά και από εκεί οδηγήθηκα στην πολιτική. Δέχθηκα αμφισβήτηση από την αρχή, επειδή προερχόμουν από τον χώρο της μόδας. Όταν έγινα υπουργός με επιτυχίες, τότε με αποδέχθηκαν και με αναγνώρισαν», είχε δηλώσει η Έλενα Κουντουρά.

Σε ερώτηση για τα αιχμηρά σχόλια που είχε κάνει ο Δημήτρης Παπανώτας για τη Νόνη Δούνια σχετικά με την επικείμενη υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές, η Έλενα Κουντουρά είχε απαντήσει: «Όταν ένας άνθρωπος έχει μία θετική ενέργεια και μία καλή εμφάνιση, το κρίνουμε, ενώ ταυτόχρονα αυτό θεωρείται αυτονόητο. Είναι κρίμα. Δεν θα έπρεπε οι άνθρωποι να κρίνονται από την εξωτερική τους εμφάνιση. Θα πρέπει να τους δίνουμε η δυνατότητα να βλέπουμε και το περιεχόμενο».

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στους ήρωες της πανδημίας επικεντρώθηκε το χριστουγεννιάτικο μήνυμά της

News Room A

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η ιστορία της έγινε αφορμή για μια συζήτηση για τη βία (video)

News Room A

Θρίλερ με τη διαθήκη του Ανέστη Βλάχου: Δεν υπάρχει διαθήκη στο Ειρηνοδικείο λέει ο δικηγόρος του γιου του – Το διαψεύδει η κόρη του

News Room A