magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Tι είναι το mermaidcore | Γιατί το λάτρεψε ο οίκος Versace

Tι είναι το mermaidcore | Γιατί το λάτρεψε ο οίκος Versace

To νέο αμφιλεγόμενο Fashion Trend “Mermaidcore” ήρθε για να μείνει.

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες αναζητούν ρούχα και αξεσουάρ με αέρα θάλασσας, ενώ ο οίκος Versage αφιέρωσε ολόκληρη την καλοκαιρινή του συλλογή στη μυθική Μέδουσα. Το Μermaidcore προέρχεται από την ένωση των λέξεων «mermaid» (γοργόνα) και το «normcore» (ένα fashion trend που άνθισε στα 00s και προασπίζεται την «κανονικότητα» στο ντύσιμο και τη χρήση απλών και βασικών κομματιών με 90s αισθητική).

Αν, δηλαδή, προσπαθήσουμε να την ερμηνεύσουμε λεξιλογικά καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ένα trend που παρουσιάζει όσα ρούχα και αξεσουάρ σχετίζονται με τον βυθό ως απόλυτα «φυσιολογικά» κομμάτια μίας καθημερινής αλλά ενημερωμένης γκαρνταρόμπας.

Τ-shirt με αστερίες, σκουλαρίκια από κοχύλια, θήκες κινητών με αυτήν την υγρή θεματική και γενικά όσα fashion items σχετίζονταν με όστρακα και βυθό είναι must για καλοκαίρι του ’21.

Tι μας δείχνει αυτό όμως; Την ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδέψουν -έστω και νοητά εν μέσω πανδημίας- και να βρεθούν σε μέρη παραθαλάσσια φορώντας έντονα χρώματα και απολαμβάνοντας τη θαλασσινή αύρα. Παράδοξο ή μη, το mermaidcore θα ανυψώσει όχι μόνο το στύλ αλλά και την ψυχολογία όσων το υιοθετήσουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Versace (@versace)

Σχετικές αναρτήσεις

Οι άνθρωποι που, και να θέλουν, δεν μπορούν να ξεχάσουν τις περισσότερες στιγμές τους

News Room

Με το λαμπερό fashion show από τον Vassilis Zoulias έριξε αυλαία η 31η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

News Room A

Η φούστα που φορούν όλες οι fashion bloggers και σίγουρα θα θέλεις για τη συλλογή σου

News Room