magdasnews.gr
Ταξίδια

Το Airbnb αλλάζει πολιτική – Τι θα απαγορεύεται

Airbnb

Η πλατφόρμα ενοικίασης Airbnb λέει ότι θα δώσει προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των επισκεπτών μετά από καταγγελίες για κρυφές κάμερες σε ακίνητα.

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι οι εσωτερικές κάμερες ασφαλείας θα απαγορευτούν στις ενοικιαζόμενες κατοικίες που διαφημίζονται στον ιστότοπό της.

Το μέτρο, το οποίο η Airbnb αποκαλεί απλοποίηση της τρέχουσας πολιτικής της, θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Απριλίου.

«Αυτές οι αλλαγές έγιναν κατόπιν διαβούλευσης με τους επισκέπτες μας, τους οικοδεσπότες και τους ειδικούς σε θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε σχόλια για να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές μας λειτουργούν για την παγκόσμια κοινότητά μας», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Juniper Downs, επικεφαλής της Airbnb για την πολιτική της κοινότητας και τις συνεργασίες.

«Καθώς η πλειονότητα των καταχωρήσεων στην Airbnb δεν αναφέρει ότι διαθέτει κάμερα ασφαλείας, αυτή η ενημέρωση αναμένεται να επηρεάσει ένα μικρότερο υποσύνολο καταχωρήσεων στην πλατφόρμα», πρόσθεσε.

Η Airbnb επιτρέπει επί του παρόντος στους οικοδεσπότες να έχουν κάμερες ασφαλείας σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, όπως διάδρομοι και σαλόνια, αν και υπάρχουν διάφορες προϋποθέσεις.

Οι συσκευές πρέπει να είναι ευδιάκριτες και να διαφημίζονται στις καταχωρήσεις, ενώ απαγορεύονται επίσης από χώρους όπως οι κρεβατοκάμαρες και τα μπάνια.

Γιατί η Airbnb αλλάζει πολιτική

Παρόλα αυτά, η Airbnb έχει λάβει μια σειρά από καταγγελίες σχετικά με τη χρήση κρυφών καμερών σε ενοικιαζόμενες ιδιοκτησίες.

Στα τέλη του περασμένου έτους, ένα ζευγάρι Κινέζων που έκανε μήνα του μέλιτος έγινε viral στην κοινωνική πλατφόρμα Xiaohongshu αφού βρήκε μια κάμερα στο Airbnb τους στην Κότα Κιναμπαλού της Μαλαισίας.

Μια σειρά άλλων περιπτώσεων ώθησε επίσης μεγάλες ιστοσελίδες μέσων ενημέρωσης να δημοσιεύσουν συμβουλές για το πώς να εντοπίζετε κρυφές κάμερες, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική κωμική εκπομπή SNL έπαιξε ένα σκετς-παρωδία διαφήμισης της Airbnb σχετικά με μια συσκευή καταγραφής σε ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο.

Μέσω των νέων κανόνων της, η Airbnb λέει ότι θέλει να επιτρέψει στους οικοδεσπότες να παρακολουθούν την ασφάλεια της καταχώρησής τους, διασφαλίζοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα των επισκεπτών.

Η επικαιροποιημένη πολιτική δεν απαγορεύει τη χρήση καμερών κουδουνιού και οργάνων παρακολούθησης ντεσιμπέλ θορύβου, αλλά οι συσκευές αυτές δεν επιτρέπεται να κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους, ούτε επιτρέπεται να παρακολουθούν εξωτερικούς χώρους όπως ντους ή σάουνες.

Οι οικοδεσπότες υποχρεούνται επίσης να γνωστοποιούν την παρουσία οθονών παρακολούθησης θορύβου και εξωτερικών καμερών πριν από την κράτηση των επισκεπτών.

Σχετικές αναρτήσεις

Διακοπές στην Κέρκυρα: 7 ημέρες για να γνωρίσετε την αίγλη του νησιού!

News Room A

Η πρώτη διεθνής πτήση από την SAS Scandinavian Airlines φτάνει στο αεροδρόμιο της Σητείας

Newsroom E

Η Αθήνα μεταξύ των καλύτερων ευρωπαϊκών προορισμών στα World Travel Awards

News Room A