magdasnews.gr
Ζωή

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα και συμμετέχει σε μια παγκόσμια πρωτοβουλία.

Let’s Move. Mε αυτό το σύνθημα το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας γιορτάζει την Παρασκευή 23 Ιουνίου την Ολυμπιακή Ημέρα και συμμετέχει σε μία παγκόσμια πρωτοβουλία για την ένταξη της άθλησης στη ζωή μας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος και η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής και αθλητική ψυχολόγος Βαρβάρα Μαγνησαλή, μας δίνουν ραντεβού στις 23/6 στις 11.00 στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας. Μαζί τους και σε μια ξεχωριστή εκδήλωση θα ανακαλύψουμε τρόπους για μια πιο δραστήρια καθημερινότητα και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν από κοντά τους Ολυμπιονίκες και το έργο τους. Θα ακούσουν ιστορίες από τα πλούσια βιώματά τους στους Αγώνες, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συζητήσεις, προβολές και αθλητικές δράσεις για παιδιά. Όλοι μαζί θα ανακαλύψουμε πως απολαμβάνοντας την εμπειρία της άθλησης μπορούμε να επιτύχουμε την ισορροπία μεταξύ πνεύματος, θέλησης και σώματος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ), φορείς που υποστηρίζουν την εκδήλωση, ο κ. Τόμυ Τόκας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γκολφ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΕ.

Οι φετινές εορταστικές δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας για την Ολυμπιακή Ημέρα ακολουθούν την πρωτοβουλία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Υιοθετώντας το σύνθημα «Let’s Move», προτρέπουν ενήλικες και παιδιά να υιοθετήσουν μια πιο δραστήρια καθημερινότητα και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, είναι αφιερωμένη στον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων και ο εορτασμός της ορίστηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βάση την ημέρα ίδρυσής της από τον Pierre de Coubertin το 1894, και την ανάθεση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896. Φέτος θα γιορταστεί σε όλο τον κόσμο με περισσότερες από 130 δράσεις, με στόχο να υπενθυμίσει σε όλους ότι ο θεσμός των Ολυμπιακών Αγώνων, εκτός από την αθλητική του σημασία, προάγει σημαντικές ηθικές αξίες και αρετές στον άνθρωπο, οι οποίες σήμερα είναι αναγκαίες πιο πολύ από ποτέ.

Για την Ελλάδα η σημασία της Ολυμπιακής Ημέρας είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι υπενθυμίζει πως η κορυφαία παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού αποτελεί αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελληνικής αρχαιότητας προάγοντας τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Οι εορτασμοί της Ολυμπιακής Ημέρας έχουν εξέχουσα θέση στον προγραμματισμό του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας καθώς μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις, παραμένει πιστό στον στόχο και το όραμά του για την προώθηση του αθλητισμού και των ηθικών αξιών που πρεσβεύει το Ολυμπιακό κίνημα.

Για να παρακολουθήσετε τις δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, ακολουθήστε το μουσείο στο Facebook και στο Instagram.
Μάθετε περισσότερα για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στην επίσημη ιστοσελίδα του https://athensolympicmuseum.org

Σχετικά με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας
Φορέας λειτουργίας του Μουσείου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Μουσείου ήταν μια πρωτοβουλία της Lamda Development S.A. Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας είναι να κοινωνήσει τις Αξίες του Ολυμπισμού, να αποδώσει Φόρο Τιμής στους φορείς και τους αθλητές, να εμπνεύσει, να αναδείξει τη συνέχεια της Ολυμπιακής Ιστορίας και τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν. Όραμά του είναι μέσα από τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές του δράσεις να αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και ανάδειξης της άρρηκτης σχέσης μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.
www.athensolympicmuseum.org/

Σχετικά με τη Lamda Development
Η Lamda Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. Στις αναπτύξεις της Lamda Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens Golden Hall και Designer Outlet Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και οι Μαρίνες σε Φλοίσβο και Ελληνικό. Η Lamda Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού», η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε €8 δισ. Το πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία κατέχει ο Όμιλος Λάτση.
www.lamdadev.com
www.theellinikon.com.gr/

Επικοινωνία
Lamda Development
Μαρία-Χριστίνα Γρίβα
Corporate Communications Senior Director
Email: [email protected]
Τηλ: 2107450647

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας
Μαρία Παπαϊωάννου
General Manager, Athens Olympic Museum
Email: [email protected]
Τηλ. 2106885578

Σχετικές αναρτήσεις

3ο Olympic Yacht Show: Τα λαμπερά εγκαίνια του premium in-water show

News Room G

ΔΙΟΝΥΣΟΣ – ICC WOMEN HELLAS – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

News Room G

Αυτό είναι το van που κάνει τους δρόμους ασφαλείς για όλους

News Room G