magdasnews.gr
News

Το πρώτο εμβόλιο mRNA κατά του καρκίνου είναι γεγονός

Η δόση του πρωτοποριακού εμβολίου mRNA της Moderna παρασχέθηκε σε ασθενείς με καρκίνο στο νοσοκομείο Hammersmith του δυτικού Λονδίνου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό γεγονός στη μεταπολεμική ιστορία της αντικαρκινικής θεραπείας.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε για να εκτιμηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ασθενείς με μελάνωμα, καρκίνο του πνεύμονα ή άλλους τύπους όγκων.

Η καινοτόμος θεραπεία χρησιμοποιεί γενετικό υλικό, γνωστό ως RNA ή mRNA, που εισάγει κοινούς δείκτες από όγκους στο ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς. Στόχος είναι να ενισχύσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα.

Ο διευθυντής της έρευνας, David Pinato, δήλωσε ότι αν και η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, η προσέγγιση με βάση το mRNA θα μπορούσε να αποτελέσει νέα θεραπευτική επιλογή για τους καρκίνους που είναι δύσκολοι στη θεραπεία. Προτού γίνει διαθέσιμη για τους ασθενείς, αναμένεται να περάσει ακόμη χρόνος. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η προσέγγιση αυτή θα οδηγήσει σε λιγότερο τοξικές αντικαρκινικές θεραπείες στο μέλλον.

Σχετικές αναρτήσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας εν όψη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

News Room G

Δείτε εικόνες απο το τελευταίο «αντίο» στον Χάρη Κωστόπουλο – Σοκαρισμένοι συγγενείς και φίλοι

News Room G

Το ασήμι λάμπει πιο πολύ απο τον χρυσό – Οδεύει σε υψηλό 10ετίας

News Room G