magdasnews.gr
News

«Βροχή» οι καταγγελίες για bullying στα σχολεία!

Την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, αλλά και την πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr στην οποία θα μπορούν οι μαθητές και οι γονείς τους να υποβάλλουν αναφορές για περιστατικά τα οποία τους απασχολούν, παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά το υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου που γνωρίζει έξαρση είναι η διαχείριση σε δύο επίπεδα.

Σε πρώτο βαθμό θα ασχολείται το σχολείο και αν το περιστατικό αξιολογηθεί ως πολύ σοβαρό, τότε θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης: μια τετραμελής επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.

Παρουσιάστηκε μάλιστα και ένα σποτ, μέσω του οποίου, όπως είπε ο υπουργός, «αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει».

Τα μέτρα:

Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή, καθώς αυτήν την στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή

  • Επανέρχεται ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες
  • Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο, τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης
  • Θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο
  • Η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο παραμένει απαγορευτική και επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρότερη ποινή, που είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

20 περιστατικά σε τρεις ημέρες

Η κάμερα του «Ακόμα δεν είδες τίποτα» βρέθηκε στο υπουργείο Παιδείας και μίλησε με τον ΓΓ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γιάννη Κατσαρό.

«Μέσα από την πλατφόρμα υπάρχει ενημέρωση για το ποια είναι, σύμφωνα με τον νόμο, τα περιστατικά που εμπίπτουν στην ενδοσχολική βία. Οι μαθητές εισέρχονται στην πλατφόρμα με τα πραγματικά τους στοιχεία. Οι γονείς μπαίνουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXISNET και υποβάλουν την αναφορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το διαδικτυακό είδος βίας είναι το πιο συχνό στις μέρες μας, ενώ και το ομοφοβικό είδος εκφοβισμού λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σημειώνεται πως ήδη στις πρώτες τρεις μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας καταγράφηκαν 20 περιστατικά ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

Σχετικές αναρτήσεις

Σήμερα η ψηφοφορία για την επιστολική ψήφο

News Room G

Δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα ο Νίκος Ανδρουλάκης για τους «11» που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

News Room G

Η Τράπεζα της Ελλάδος θέτει όριο στο ύψος των στεγαστικών δανείων.

News Room G