magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Αν θέλετε να χάσετε βάρος… κάντε ένα διάλειμμα από τη δίαιτα!

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στη Διεθνή Εφημερίδα για την Παχυσαρκία και εξέτασε μια τεχνική που οι περισσότεροι ευτυχισμένοι και υγιείς άνθρωποι θα επιθυμούσαν να προτείνουν: Μία «part-time» δίαιτα

Πασχίζετε χρόνια με εξαντλητικές δίαιτες και διατροφές προκειμένου να χάσετε κάποια κιλά και κουραστήκατε από αυτή την κατάσταση;

Αν ναι, τότε δοκιμάστε, απλά, να κάνετε ένα διάλειμμα!

Οι υπερβολικά απαιτητικές δίαιτες μπορεί να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, τον πρώτο καιρό, αλλά αυτά δεν αργούν τα «καταστραφούν» όταν στη ζωή μας παρουσιαστεί μία δύσκολη κατάσταση.

Και για να είμαστε ειλικρινείς, πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η ζωή μας αν δεν μπορούμε να πιούμε ένα ποτό ή αν σκεφτόμαστε να φάμε ένα κομμάτι από την τούρτα των γενεθλίων μας;

Έτσι λοιπόν, μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στη Διεθνή Εφημερίδα για την Παχυσαρκία εξέτασε μια τεχνική που οι περισσότεροι ευτυχισμένοι και υγιείς άνθρωποι θα επιθυμούσαν να προτείνουν: Μία «part-time» δίαιτα.

Οι ερευνητές χώρισαν παχύσαρκους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα κλήθηκε να ακολουθήσει μία δίαιτα 16 εβδομάδων που θα μείωνε την πρόσληψη θερμίδων στο ένα τρίτο, ενώ η δεύτερη εβδομάδα κλήθηκε να ακολουθήσει μία δίαιτα που ανά δύο εβδομάδες θα υπήρχε διάλειμμα δύο εβδομάδων. Η συνολική διάρκεια της «part-time» δίαιτας της δεύτερης ομάδας διήρκεισε 30 εβδομάδες.

Η δεύτερη ομάδα, κλήθηκε να ακολουθήσει μία πιο «χαλαρή» διατροφή και κυρίως πιο υγιεινή, χωρίς όμως να έχει το άγχος της καταμέτρησης των θερμίδων.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος... κάντε ένα διάλειμμα από τη δίαιτα!

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες της «part-time» δίαιτας σημείωσαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σχέση μ’ αυτούς που ακολούθησαν ένα πιο αυστηρό «πρόγραμμα».

Ακόμα και έξι μήνες μετά τη μελέτη, οι συμμετέχοντες της δεύτερης ομάδας έχασαν κατά μέσο όρο 7,5 κιλά περισσότερα, αποδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ότι κατάφεραν να απομακρύνουν τα περιττά κιλά με μεγαλύτερη ευκολία.

Αλλά, πώς εξηγείται αυτό το φαινομενικά παράλογο φαινόμενο;

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι η υπερβολική δίαιτα μπορεί να εμποδίσει την απώλεια βάρους εξαιτίας της ενεργοποίησης της επιβράδυνσης του μεταβολισμού, η οποία αποτελεί μια φυσική απάντηση για τη διατήρηση του σωματικού λίπους. 

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Καρδιά: Τι να τρώτε για να την κρατάτε υγιή

News Room A

Ξηροδερμία: Η λύση βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σου

News Room A

Αν προσέξετε αυτά τα σημάδια, τότε μάλλον είναι αλλεργικό άσθμα

News Room A