magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Αυτά τα 7 σημεία πίεσης θα σε βοηθήσουν να “αποχωριστείς” τη συμφόρηση

Υποφέρεις από βουλωμένη μύτη; Ίσως και από πονοκέφαλο; Παρακάτω θα βρείς επτά σημεία πίεσης που θα σε βοηθήσουν να πετύχης την ανακούφιση από τη συμφόρηση που ίσως σε βασανίζει.

ΣΗΜΕΙΟ 1

Χρησιμοποίησε τους δείκτες σου για να πιέσεις κάθε πλευρά της βάσης της μύτης σας και να αισθανθείς ότι οι “ρινικοί κόλποι” σου ανοίγουν. Για καλύτερα αποτελέσματα, κράτησε τους δείκτες σου για τρία λεπτά.

ΣΗΜΕΙΟ 2

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τους αντίχειρες και τους δείκτες σου για να τσιμπήσεις απαλά το εσωτερικό φρύδι. Εκεί θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Και εδώ κράτησε για τρία λεπτά για καλύτερα αποτελέσματα.

ΣΗΜΕΙΟ 3

Χρησιμοποίησε το δείκτη σου για να ασκήσεις πίεση στο σημείο όπου συναντώνται τα οστά των φρυδιών και η υποδοχή των ματιών. Εδώ μπορείς να κρατήσεις την πίεση για όσο χρειάζεται, μέχρι να νιώσεις ανακούφιση.

ΣΗΜΕΙΟ 4

 

Στη συνέχεια πρέπει να ασκήσεις ελαφριά πίεση πάνω από το ζυγωματικό και κάτω από την υποδοχή των ματιών για όσο χρόνω χρειαστεί.

ΣΗΜΕΙΟ 5

Έπειτα, άσκσε πίεση στις εσωτερικές γωνίες όπου συναντώνται το μάτι και η μήτη, μέχρι να νιώσεις το συγκεκριμένο σημείο αρκετά “χαλαρό”.

ΣΗΜΕΙΟ 6

Εφάρμοσε πίεση με δύο δάχτυλα στο πάνω μέρος του στέρνου σου, ακριβώς κάτω από το σημείο όπου συναναντώνται τα κολάρα σου.

ΣΗΜΕΙΟ 7

Για να ολοκληρώσεις τη ρουτίνα του σημείου πίεσης, χρησιμοποίησε δύο δάχτυλα για να ασκήσεις πίεση κάτω από το μέσο του οστού.

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris

Σχετικές αναρτήσεις

COVID-19: Νέα αντιική θεραπεία μπορεί να εμποδίσει τη μετάδοση της νόσου

News Room A

H ΕLPEN ενισχύει το έργο της HOPEgenesis και υιοθετεί τις γυναίκες της Κιμώλου που διεκδικούν τη μητρότητα

News Room A

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Αυτά είναι τα 12 πρώιμα συμπτώματα

News Room A