magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Τι πρέπει να ξέρω για το χάπι της επόμενης μέρας

Ο τρόπος δράσης του χαπιού είναι – η πτώση της δεκτικότητας του ενδομητρίου – αλλά και η καθυστέρηση της ωορρηξίας, ούτως ώστε οι συνθήκες του ενδομητρίου να είναι αφιλόξενες για εμφύτευση του τυχόν γονιμοποιηθέντος ωαρίου όταν φθάσει στη μήτρα

Πρόκειται για ένα ορμονικό σκεύασμα το οποίο λαμβάνεται από τη γυναίκα σε περιπτώσεις που προηγήθηκε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη ή σε περιπτώσεις που απέτυχε η τακτική μέθοδος αντισύλληψης.

Λαμβάνονται 2 δισκία – λεβονοργεστρέλης – κατά προτίμηση (εντός 12 ωρών) μετά την σεξουαλική επαφή και όχι αργότερα από 72 ώρες (3 ημέρες).

Ο τρόπος δράσης του χαπιού είναι – η πτώση της δεκτικότητας του ενδομητρίου – αλλά και η καθυστέρηση της ωορρηξίας, ούτως ώστε οι συνθήκες του ενδομητρίου να είναι αφιλόξενες για εμφύτευση του τυχόν γονιμοποιηθέντος ωαρίου όταν φθάσει στη μήτρα.

Δεν είναι εκτρωτικός παράγοντας και δεν μπορεί να εμποδίσει την γονιμοποίηση. Αν δεν καταφέρει τον αποκλεισμό της εμφύτευσης και το έμβρυο κατασκηνώσει στο ενδομήτριο επιτυχώς, η εγκυμοσύνη μπορεί να συνεχιστεί χωρίς κίνδυνο για το έμβρυο.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Καρδιά: Πέντε νούμερα που είναι απαραίτητο να ξέρετε και να παρακολουθείτε

News Room A

Μύθοι και αλήθειες για την καρδιά: Τι πρέπει να προσέχουμε

News Room A

ALL INSIDE: Πρωτοποριακή τεχνική αρθροσκοπικής αποκατάστασης πρόσθιου χιαστού

News Room A