magdasnews.gr
News

Αντιδράσεις καθηγητών για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Από χθες, πολλοί σύλλογοι καθηγητών αντιδρούν, δηλώνοντας ότι δεν θα οργανώσουν ψηφιακά τις εξετάσεις, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι όροι για άμεση και άνετη διεξαγωγή τους.

Η ομόφωνη απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα, που αφορά τη διεξαγωγή ψηφιακών εξετάσεων στα πανεπιστήμια σε περίπτωση κατάληψης των σχολών, φαίνεται να έχει αντιφατικό αντίκτυπο.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, πολλοί φοιτητές που είναι κατά των καταλήψεων πιστεύουν ότι η απόφαση αυτή εξασφαλίζει τη διεξαγωγή των εξετάσεων και, ως εκ τούτου, αποφασίζουν να μην συμμετέχουν στις συνελεύσεις. Αυτό ενδυναμώνει τις αριστερές φοιτητικές παρατάξεις που συνεχίζουν τις καταλήψεις.

Παράλληλα, πολλοί σύλλογοι καθηγητών δηλώνουν ότι δεν θα οργανώσουν ψηφιακά τις εξετάσεις, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι όροι για αδιάβλητες εξετάσεις. Ο αντίκτυπος αυτών των αποφάσεων αναμένεται να επιρρεάσει τις εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Σημαντικές αποφάσεις αναμένονται από τις συνεδριάσεις της Συγκλήτου στα πανεπιστήμια Αθηνών και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) σήμερα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Έλενα Ράπτη κέρδισε το φλουρί στο Υπουργείο Τουρισμού.

News Room G

Στο Κάιρο την ερχόμενη εβδομάδα η Φον ντερ Λάιεν με τους πρωθυπουργούς Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου

News Room G

Τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες στη Γαλλία – Τρεις αγνοούμενοι στην Ισπανία

News Room G