magdasnews.gr
News

Απάντηση της Μόσχας στο νέο πακέτο των ευρωπαϊκών κυρώσεων

ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ανταποκρινόμενο στο πιο πρόσφατο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Μόσχας, επεκτείνει τη λίστα αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολιτικών που τους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ ενέκριναν το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, περιλαμβάνοντας περιοριστικά μέτρα κατά 200 ατόμων και εταιρειών που κατηγορούνται για υποστήριξη στη Μόσχα σε θέματα παράνομης πώλησης όπλων, αρπαγής παιδιών από την Ουκρανία και παράβλεψης των κυρώσεων.

“Η ΕΕ συνεχίζει τις προσπάθειες να πιέσει τη Ρωσία με μονομερείς και περιοριστικές κυρώσεις”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο. “Ως απάντηση, η Ρωσία επεκτείνει σημαντικά τη λίστα αντιπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών και κρατών μελών της ΕΕ που απαγορεύεται η είσοδος στο έδαφός της”.

Στη λίστα περιλαμβάνονται εκπρόσωποι υπηρεσιών επιβολής νόμου και εμπορικών οργανισμών που προμήθευσαν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών που συμμετείχαν στη δίωξη ρώσων αξιωματούχων και εκείνοι που συγκέντρωσαν υλικό για να υποστηρίξουν την ιδέα της κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, στη λίστα περιλαμβάνονται εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχουν εκφράσει επικριτικές απόψεις κατά της Ρωσίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

News Room G

«Της είχε πει θα τη σκοτώσει αν χωρίσουν»: Αποκάλυψη σοκ από φίλη της Κυριακής για τον 39χρονο δολοφόνο

Newsroom

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Μετατρέπει σε τζαμί ακόμη ένα βυζαντινό ναό

News Room G