magdasnews.gr
News

Χαμός στην Τουρκία από καθαίρεση βουλευτή – Η αντιπολίτευση καταγγέλλει Συνταγματικό πραξικόπημα

ΤΟΥΡΚΙΑ

Χάος εκδηλώθηκε στην τουρκική Βουλή μετά την απόφαση αφαίρεσης της βουλευτικής ασυλίας ενός μέλους του Εργατικού Κόμματος της Τουρκίας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας, Τζαν Αταλάι, εκλεγμένος από την περιφέρεια της Αλεξανδρέττας Χατάι, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση για την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης κατά τις διαδηλώσεις του πάρκου Γκεζί το 2013.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο βουλευτής πρέπει να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα στη Βουλή. Ωστόσο, το Ανώτατο Εφετείο, με απόφαση που υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν, ζήτησε την αφαίρεση του βουλευτή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, το Εργατικό Κόμμα και το φιλοκουρδικό κόμμα για συνταγματικό πραξικόπημα, επειδή σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου υπερισχύουν άλλων δικαστικών αποφάσεων.

Ο Τζαν Αταλάι καταδικάστηκε τον Απρίλιο του 2022 για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης» σχετικά με τις διαδηλώσεις του Πάρκου Γκεζί το 2013, μαζί με άλλα επτά

Σχετικές αναρτήσεις

Οι έρευνες στο Μεσολόγγι για την δολοφονία του Μπάμπη συνεχίζονται – το κινητό του 31χρονου και το κυνηγετικό όπλο.

News Room G

ΗΠΑ: Μπάιντεν και Χάρις υπερασπίζονται το δικαίωμα στην άμβλωση

News Room G

Ευθεία απειλή της Ρωσίας στην Γαλλία

News Room G