magdasnews.gr
News

Στρατιωτικές υποδομές στην Συρια επλήγησαν απο τον Ισραηλινό στρατό

ΙΣΡΑΗΛ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον στρατιωτικών υποδομών στη Συρία στην επαρχία Ντεράα, αντιδρώντας σε πυρά που προήλθαν από τη χώρα γείτονα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, “την περασμένη νύκτα εντοπίστηκε αριθμός επιθέσεων από τη Συρία εναντίον του νότιου τμήματος των υψιπέδων του Γκολάν. Σε απάντηση, τα αεροσκάφη των αμυντικών δυνάμεων επιτέθηκαν σε στρατιωτικές υποδομές που ανήκαν στο συριακό καθεστώς στην επαρχία Ντεράα”.

Παρόλα αυτά, ο ισραηλινός στρατός δεν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενα θύματα ή ζημιές στο Γκολάν, την περιοχή που το Ισραήλ έχει προσαρτήσει.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση εκφράζει συχνά την επιθυμία της να αποτρέψει το Ιράν, υποστηρικτή του συριακού καθεστώτος, από το να εγκατασταθεί κοντά στα σύνορά της.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος, στοχοθετώντας θέσεις του συριακού στρατού και φιλοϊρανικών ένοπλων ομάδων, όπως η Χεζμπολάχ.

Προχθές, οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων φιλοϊρανοί μαχητές, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση νότια της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίσης, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε σήμερα πυροβολισμούς με το πυροβολικό κατά πολλών περιοχών στον νότιο Λίβανο, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου είναι σχεδόν καθημερινές, μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

Από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι στον Λίβανο, εκ των οποίων τουλάχιστον 147 μαχητές της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το AFP. Στην ισραηλινή πλευρά 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους εννέα στρατιώτες και έξι πολίτες, έχει ανακοινώσει ο ισραηλινός στρατός.

Σχετικές αναρτήσεις

Σοκ στη Σερβία: Νεκρή η 2χρονη Ντάνκα που είχε εξαφανιστεί – Την παρέσυραν με ΙΧ, την έπνιξαν και την πέταξαν σε χωματερή!

Newsroom

Σε λίγες μέρες το νέο βιβλίο του καθηγητή και Προέδρου της ΕΝΥΠΕΚΚ κ.Αλέξη Μητρόπουλου.

News Room G

Με ένα “Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο” ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργασίας στις Σπέτσες για τον ΣΥΡΙΖΑ