magdasnews.gr
News

Εξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες

Με κατηγορίες για μεθοδεύσεις και συγκάλυψη, οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχουν σε μια προσπάθεια συγκάλυψης και καταγγέλλουν τις απόπειρες αυτές, αποχωρώντας επειδή δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες και δεν έλαβαν τη δικογραφία.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη επεσήμανε την υποχρέωσή τους να μην νομιμοποιήσουν όσα θεωρούν απόπειρες συγκάλυψης. Καταδίκασαν τις προσπάθειες αυτές και αποχώρησαν επίσης από την επιτροπή.

Επιπλέον, η Ελληνική Λύση ανακοίνωσε την απόχωρήση της κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με τον Παύλο Σαράκη να καταγγέλλει τις διαδικασίες και τις προσπάθειες συγκάλυψης. Αντίστοιχα, η Νέα Αριστερά αποχώρησε, καταγγέλλοντας την κλείστη στάση της επιτροπής και αρνούμενη να γίνει συνένοχη σε ενδεχόμενες αποπειρές συγκάλυψης.

Ακόμη, οι Σπαρτιάτες αποχώρησαν από την επιτροπή, προσθέτοντας στο κύμα αποχώρησης.

Το κύριο επιχείρημα της αντιπολίτευσης εναντίον της πλειοψηφίας είναι η άρνηση να κληθούν νέοι μάρτυρες, με βάση τις καταγγελίες του Παύλου Σαράκη. Σημειώνεται ότι σήμερα θα καταθέσει ο Θάνος Πλεύρης ως μάρτυρας για τα Τέμπη, καθώς είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εναντίον του από συγγενείς των θυμάτων.

Επιπλέον, η συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, προκάλεσε κριτικές από κύκλους της πλειοψηφίας, χαρακτηρίζοντάς τον ως αντιθεσμικό. Ο Κόκκαλης επέκρινε τον μάρτυρα που διασώθηκε από το δυστύχημα, προβάλλοντας ακατάλληλα θέματα όπως μια τούρτα γενεθλίων. Επιπλέον, διάβασε έγγραφο που δεν είχε φτάσει στην επιτροπή, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

Ξεσκεπάστηκε νέο κύκλωμα αναβολικών με πλοκάμια και στο εξωτερικό – Πελάτες και εν ενεργεία αθλητές!

Newsroom

Ποια είναι η ατζέντα συζήτησης Πούτιν-Ερντογάν

News Room G

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξαγόρασε το βιομηχανικό συγκρότημα επί της Πειραιώς 260

News Room G