magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Fauci Προειδοποίηση: “Μια άλλη παραλλαγή της COVID θα μπορούσε να εμφανιστεί αυτόν τον χειμώνα”

Fauci Προειδοποίηση: Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Dr. Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι “δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε” εάν μια νέα παραλλαγή της COVID-19 εμφανιστεί τον χειμώνα. Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με το Κέντρο Δημοσιογραφίας για την Υγεία Annenberg του USC, ο Fauci δήλωσε ότι ενώ οι τάσεις της πανδημίας, όπως οι νοσηλείες, μειώθηκαν σε εθνικό επίπεδο, οι προκλήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά μας.

“Θα πρέπει να προβλέψουμε ότι μπορεί κάλλιστα να έχουμε μια άλλη παραλλαγή που θα αναδυθεί και η οποία θα διαφεύγει της ανοσολογικής απάντησης που έχουμε λάβει από τη μόλυνση ή/και από τον εμβολιασμό”, δήλωσε ο Fauci, σημειώνοντας ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος έξαρσης των αναπνευστικών ασθενειών κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τον περασμένο χειμώνα, η παραλλαγή omicron οδήγησε σε έξαρση των κρουσμάτων και έκτοτε έχουν εξαπλωθεί πολλαπλές υποκατηγορίες.

“Θυμηθείτε, πηγαίναμε προς τη σωστή κατεύθυνση το καλοκαίρι του 2021 και ήρθε η Δέλτα.

Στη συνέχεια, τον χειμώνα – τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο του 2021 – ήρθε το όμικρον. Και, από τότε, είχαμε πολλαπλές υποσειρές του omicron”, είπε.

Ο Λευκός Οίκος και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ενθαρρύνουν τους δικαιούχους Αμερικανούς να κάνουν μια επικαιροποιημένη αναμνηστική ένεση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ειδικά για το omicron.

Ο Fauci επεσήμανε ότι το εμβόλιο απευθύνεται στην παραλλαγή που κυκλοφορεί κατά κύριο λόγο.

Τα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνουν ότι η BA.5 είναι η επικρατούσα παραλλαγή, αποτελώντας πάνω από το 81% των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το Johns Hopkins Coronavirus Resource Center, η COVID-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στις ΗΠΑ και έχει μολύνει πάνω από 96 εκατομμύρια.

Την τελευταία ημέρα, υπήρξαν περισσότερα από 42.000 νέα κρούσματα και 542 νέοι θάνατοι.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ευρυαγγείες: Τι είναι και πώς θα απαλλαγείτε

News Room A

Υψηλό Σάκχαρο: Αν η μυρωδιά της αναπνοής σας είναι φρουτώδης ίσως πάσχετε από διαβήτη

News Room A

Δείτε από πότε θα διατίθενται τα self και rapid τεστ στα φαρμακεία και πως θα χρησιμοποιούνται

News Room A