magdasnews.gr
News

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με πολύ σημαντικά επίπεδα βροχόπτωσης

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Η χώρα βρίσκεται υπό την επήρεια μιας κακοκαιρίας από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Σήμερα, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, καθώς και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική, αναμένεται η συνέχεια των φαινομένων, με σημαντική ωστόσο εξάσθενση από το απόγευμα. Στα νησιά των Κυκλάδων, του Δωδεκανήσου και της Κρήτης, οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές σε σημεία και πιθανόν να συνοδεύονται από έντονη βροχόπτωση και χαλαζοπτώσεις.

Η μεταφορά σαχαριανής σκόνης σε ορισμένες περιοχές θα προκαλέσει λασποβροχές. Οι νότιοι άνεμοι, που σε κάποια κεντρικά και νότια πελάγη φτάνουν τοπικά τα 7-8 Μποφόρ, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σταδιακά και δεν θα υπερβούν τα 6-7 Μποφόρ.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τις απογευματινές ώρες, εκτός από τα νησιά των Κυκλάδων, του Δωδεκανήσου και της Κρήτης, όπου αναμένεται να διατηρηθεί η ένταση των φαινομένων.

Βάσει της κατηγοριοποίησης των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index) από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην κατηγορία 3 (Σημαντική).

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 25/2 έως τις 8 π.μ. της Δευτέρας 26/2, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Πεζούλα Καρδίτσας (42 χιλιοστά), στη Σπάρτη (41), στα Ριζώματα Ημαθίας (40), στο Δίον Πιερίας (38), στο Γύθειο (38) και στους Μολάους Λακωνίας (38).

Σχετικές αναρτήσεις

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

News Room G

Εξεταστική για Τέμπη:«Δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας, που να είσαι 100% βέβαιος, άμα δεν το χειριστεί κάποιος καλά» δήλωσε ο Χρήστος Διονέλλης

News Room G

Κασσελάκης: Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί

News Room G